söndag 12 februari 2017

Löfvén i Iran


Vi har alltså en regim i Iran som blankt struntar i mänskliga rättigheter, har en strafflagstiftning som hör hemma på 600-talet och det finns inte ett spår av de värderingsgrunder som gäller i västvärlden. Man kan kalla det religion om man vill, men det spelar mindre roll. Vi pratar alltså om en totalitär diktatur som avrättar, stympar och beter sig som rena idioter från medeltiden. Givetvis jobbar man på att fixa kärnvapen. Det är bara att läsa amnestys rapport om detta land så får man en rätt bra bild över vad det gäller (länk).
Men till detta land åker alltså den svenske statsministern på officiellt besök, och han tar upp mänskliga rättigheter. Rent patetiskt (länk). I Iran är det uppenbarligen inget ämne ens diskuterbart.
”– Men att man har olika uppfattningar är ingen orsak till att inte föra någon dialog, säger Stefan Löfven när han möter pressen efter förhandlingarna med president Hassan Rouhani.”
Jasså, det heter så nu, och kopplingen till hur man har behandlat SD under ett antal år i Sveriges riksdag blir uppenbar. Man har vägrat att ens debattera och inte kunnat svara på frågor. Röstat ner vartenda förslag/motion som SD kommit med av rena principskäl, nu kryper man dock och så sakteliga till korset. Men med en totalitär islamisk regim som den i Iran ska man alltså åka på officiellt besök till och bortförklara med ”olika uppfattningar”.
Hur kan en svensk statsminister åka till detta land och snacka om olika bilaterala avtal och hoppas på exportmöjligheter för svensk industri? Det är alltså OK, att ta emot s.k. flyktingar som flytt från just Iran baserat på deras vidriga styrelseskick. Samtidigt som man smörar för försäljning av exportprodukter till detta land. Kan någon förklara moralen i detta?
Iran är alltså ett land som inte accepterar mänskliga rättigheter och har en strafflagstiftning från 600-talet, med steningar, stympningar och usel kvinnosyn.
Klicka nu på länken till Amnestys rapport ovan, läs innehållet och kom gärna med någon kommentar om hur Löfvén kan åka på officiellt till detta land och prata om olika ”uppfattningar”. Ärligt talat, vad skiljer Löfvén från en prostituerad?

Inga kommentarer: