torsdag 23 februari 2017

Vilka står för Fake news?


Det hette ju tidigare när en bild som inte sjuklöverns politiker rapporterades i utländska media, att det var desinformation. Man skickade ut material till ambassaderna för, och hur man skulle bemöta denna desinformation. Man ansåg sig alltså ha monopol på vad som är sanning.
Lite historiskt kan man ju fråga sig vilka det är som bedriver desinformation och propaganda. Jag tror knappast någon kan ha missat all nysvenska ord man hittat på de senaste åren för att försköna den sanslösa invandringspolitiken. ”Utanförskapsområden”, ”främlingsfientlig” (rasist light), ”papperslös”, ”EU-medborgare”, ”berikning”, ”multikultuell” och ”islamofobi” är några typiska exempel.
Polisen går inte ut med relevanta signalement. Tidningarna har vitpixlat, undanhållit etnicitet, och berättat solskenshistorier om lyckad integration (
exempel)
 eller mysiga återföreningar av familjer och mycket mer i åratal. Man har alltså på många sätt och avsiktligt försökt både undanhålla fakta samt ge intrycket av att allt är som det ska. Kostnader för invandringen finns inte och ej heller någon relevant statistik med koppling mellan invandrare och kriminalitet. Larvigt låga straff döms ut om man inte helt frikänner på de mest tvivelaktiga sätt (t.ex. i fallet med gruppvåldtäkten på Gotland), och man tillsätter en sexualbrottsutredning som kommer med det ”geniala” förslaget att helt slopa rättsbegreppet våldtäkt. Det är rent uppenbart att anledningen är enbart för att kunna dölja det enkla faktum att just avseende sexualbrott och våldtäkten råder en mycket kraftig överrepresentation avseende personer med utländsk härkomst.
Man ska även komma ihåg att propaganda är lika mycket vad man berättar, som vad man inte berättar.
När nu locket ha flugit av, mycket till hr. Springares förtjänst, tillstår alltså Sarnecki och Leif GW att detta problem finns, är och har varit ett stort problem.
I ren desperation över att både USA:s president och stora utländska media uppmärksammat problematiken. Som svar på detta lanserar man begreppet ”fake news” (
länk), för att man anser sig ha monopol på vad som är sanning och fakta.
Man kan inte annat än att ruska på huvudet åt denna dumhet. För det första vet alla som använder internet att det finns troll och rena lögner. Men det mest frapperande är att det är just regeringen (denna och tidigare), som avsiktligen har bedrivit ren propaganda, undanhållit information och fakta. Justitieminister Morgan Johansson går ut med att SD svartmålar Sverige (länk), och Ygeman påstår att de klockrena kravallerna i Rinkeby med, ett 30-tal uppeldade bilar och där polisen tvingades skjuta verkanseld var ”stök”.
Nu när alltså sanningen att denna och tidigare regering orsakat hela problematiken, och har fräckheten att påstå att de som påtalar problemen svartmålar eller far med osanning. Kanske har man insett att det inte handlar om "utmaningar" längre. Utegångsförbud och rent militära insatser är nästa steg.
Man anser sig uppenbarligen ha monopol på vad som är sanning, fakta och vad medborgarna ska få veta. Vad de inte bör få veta kan man kalla för ”fake news” med några larviga exempel man lyckats hitta på nätet. Det hela känns igen från gamla Östeuropa och diverse kommunistregimer med censur på vad som publiceras och den ”riktiga bilden” av vad man anser att medborgarna ska få veta eller ej. Man kan inte undgå att fråga sig vilka det som egentligen står för "faktaresistens" (obs. ännu ett nysvenskt ord från Regeringens tankesmedja för politisk korrekthet).

Inga kommentarer: