torsdag 23 februari 2017

Svensk s.k. rättsskipning


Om man våldtar en kvinna anser jag att man skadar henne för livet. Straffen för våldtäkter är idag rena skämten och hellre fria än fälla gäller, detta gäller givetvis även gruppvåldtäkter. Straffen som döms ut är rena skämt och det finns hur mycket förmildrande omständigheter som helst. Skadestånd betalas mycket sällan ut och om så är fallet genom Brottsoffermyndigheten, med nedsatt belopp (trots domstolsbeslut).
Nu kan vi alltså läsa i skandalblaskan Expressen om att någon ertappat en biltjuv på bar gärning och misshandlat denne (länk). Hovrätten dömer då den som misshandlat till 5 års fängelse och skadestånd på 1.5 miljoner. Man undrar ju om detta är en fake-nyhet. Biltjuven skulle alltså ha blivit invalidiserad, men till vilken grad anges ej. Vidare anser advokaten tydligen att det skulle vara förmildrande att hans klient var narkotikapåverkad.
Men meddelandet med denna dom är solklart; ingrip aldrig när du ser ett brott. Du har ingenting att vinna och kan bara förlora. Det är alltid bara synd om brottslingen och om du tror att du vet vad som är rätt eller fel, har du fel. Titta inte ens vad som händer utan gå från platsen. Om du ens anmäler vad du sett hamnar du kanske i en rättegång och kan få yrkeskriminella eller pundare på halsen utan något som helst skydd eller någon ersättning.
Vidare ställer man sig frågan om det inte är förmildrande om man är rattfull om man är vållande till en trafikolycka, enligt advokatens logik?
Vidare måste man fatta att en nödhammare för att krossa glas med är ett mycket farligt vapen, ett hårt slag mot huvudet är direkt och omedelbart dödande på samma sätt som en slaktpistol.
Men det är som vanligt i Sverige – brottslingar är det synd om och det finns alltid förmildrande omständigheter. Brottsoffer eller de som ingriper mot brott göre sig ej besvär. Om de inte straffas, som i detta fall. Snart ska väl våldtagna kvinnor betala skadestånd till våldtäktsmännen med denna utveckling.

Inga kommentarer: