tisdag 7 februari 2017

Lögner sedan 1974

 Jerzy Sarnecki menar att Peter Springare ”slår in öppna dörrar” (länk), och att ” Det har vi vetat sedan 1974 och det har gjorts 24-25 undersökningar på området.”. Sedan kommer han med en klassiker om att ”det blir först intressant när man tittar på orsaken, och forskning visar att huvudproblemet inte är vilka länder man kommer från utan hur man lever när man kommit till Sverige. Till exempel den gigantiska arbetslösheten och dåligt fungerande integration.”.
Låt oss nu analysera vad Sarnecki egentligen säger. Han berättar alltså att politikerna har dolt fakta och problem för medborgarna sedan 1974. Vidare undrar man var de 24-25 undersökningar han nämner finns att läsa? Detta i synnerhet de senaste 12 åren då inget material publicerats.

De styrande regeringarna har alltså slagit blå dunster i ögonen på medborgarna under en massa år och undanhållit ett allvarligt problem direkt relaterat till invandringen. Man kan fråga sig om medborgarna hade accepterat den sanslösa massinvandringen de senaste åren, om det hade blivit känt vilka problem den uppenbarligen skulle orsaka?

Sedan kommer Sarnecki med nästa klassiker, och det är att skylla på ”socioekonomiska faktorer”, som arbetslöshet och dålig integration. Men problemet är att detta spelar mindre roll. Anledningarna till att man begår ett brott är helt sekundära, och legaliserar inga brott. Man måste alltid se det från den eller de drabbades perspektiv och den skada ett begått brott orsakat.

För den drabbade spelar det ingen som helst roll om det finns vad Sarnecki beskriver som ”tittar på orsaken” och han finner intressant. En kvinna blir inte mindre våldtagen för att våldtäktsmannen kommer från en viss plats eller har en viss inkomst, eller inte känner sig integrerad. En bil blir inte mindre uppeldad, en mördad person inte mindre mördad o.s.v.
Sarnecki avslutar med: ”Den här typen av inlägg spelar i händerna på krafter som inte vill oss alla väl.”. Det är uppenbarligen precis tvärtom med enorma kostnader för invandringen, kriminalitet och diverse andra problem. Det Springare har berättat är just krafter som vill oss alla väl. Eller är det så att brottslighet är bra för samhället, Sarnecki?
Om man till detta lägger att politikerna uppenbarligen mörkat problemet en massa år kan man ju ställa sig frågan vilka det är ”som inte vill oss alla väl”. Har vi intagit förstaplatsen när det gäller våldtäkter per capita än? Vi låg god tvåa i världsstatistiken för några år sedan…
Eliasson påtalar att man måste vara ”utomordentligt försiktig” med att gå ut med etnicitet. Vi vet alla att det handlar om att mörka problematiken. Det är så illa att det är viktigare att ej berätta ett korrekt signalement på t.ex. en våldtäktsman man vill ha fast, än att klara upp brottet genom att så gott man kan beskriva personen. Alltså, igen ett exempel på hur det är viktigare att vara PK och dölja fakta, och en politik som definitivt inte ”vill oss alla väl.”. Tvärtom, det är en politik som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle, d.v.s. att ljuga för medborgarna och undanhålla fakta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känner inte Eliasson till meddelarfriheten som gäller även för poliser???

Anonym sa...

https://youtu.be/CwYZgcpOe1c