fredag 10 februari 2017

Rättssamhällets slut


Man hade ju en vag förhoppning om att det fanns någon form av rättsväsende i detta land. En fåfäng och kanske gammalmodig övertygelse. De senaste åren har vi sett hur man friar solklara våldtäktsfall och dömer till straff som kan betraktas som rena skämt om man inte helt friar, vilket givetvis är regel.
För några dagar sedan yttrade rikspolischefen att man skulle vara utomordentligt försiktig när det gällde att koppla brottslighet till etnicitet.

Men nu har vi alltså en skandalblaska som smygfilmar, publicerar filmerna på nätet, ljuger, förvanskar, använder sig av halvkriminella vänsterelement (Researchgruppen), för att göra dataintrång och använder sig sedan av dessa uppgifter för att göra skandalartiklar. I dessa artiklar drar man sig inte för att hitta på epitet eller identifiera personerna, tvärtom personerna hängs ut med bilder, namn och allt på löpsedlarna. Nu kan man alltså läsa i Expressen (
länk): ” Expressens historiska uppdrag och ständiga värdegrund är ju att med tryck- och yttrandefrihet som verktyg och vapen bygga och försvara ett öppet och demokratiskt samhälle.”.
Jag kan inte annat än bli kräknödig när jag läser detta. Man har alltså uppenbarligen ljugit, förvanskat fakta, använt sig av regelrätt dataintrång, ändrat uttalanden, smygfilmat och publicerat utan något som helst godkännande av de drabbade. Detta är saker som uppenbarligen står i direkt konflikt med pressetik, demokrati, yttrandefrihet och ett demokratiskt samhälle. Men låt oss nu fråga oss om de personer Expressen hängde ut med sina skandalskriverier har begått någon form av brott? Svaret är nej. Ingen är straffad eller har varit ens åtalad eller misstänkt för något brott.
Med vilken pressetik har man då rätt att publicera namn, bilder och filmer? Svaret är att det har man inte. Det rör sig alltså om rent förtal och lögner som Expressen kallar ”yttrandefrihet som vapen”, och man inte gör uttryck för sina egna åsikter, utan enbart vill tjäna lösnummerpengar på falska och påhittade skriverier som man dessutom fått genom olaga dataintrång, smygfilmning och direkt påhittade. Detta friar alltså rätten.
Vi pratar alltså om en politiskt tillsatt jury, och man behöver knappast vara normalbegåvad för att fatta hur sjuklöverns politiska resonemang i denna fråga går. Vidare är givetvis domen hemlig, och motiveringen till den får vi alltså inte veta.
Så baserat på detta s.k. domslut och en del andra saker har jag totalt tappat förtroende för Sverige som ett demokratiskt rättssamhälle.

3 kommentarer:

Martin sa...

Det är meningslöst att söka sin rätt i domstol i sverige.

Ulmerkotten sa...

Problemet är dessutom att domstolarna och åklagarna uppenbarligen har order om att lägga ner, frikänna, eller om ingen annan utväg finns döma till rent larviga och skamlöst låga s.k. straff.
Om vi pratar våldtäkter är det uppenbarligen så att dessa inte är mödan värt ens att rapportera eller anmäla. Inte ens utdömda larvigt låga skadestånd betalas ut. Inte ens regelrätta gruppvåldtäkter ens prövas.
Detta vet givetvis alla advokater och sedan kan man ju gissa vad mörkertalen blir.
Men nu ska man ju helt ta bort begreppet våldtäkt ur strafflagstiftningen, trots att det fungerat i hundratals år, och definitionen är allom känd. Så blir man ju av med hela problemet, eller....

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom verkar även ha blivit beordrade ovanifrån att aldrig kräva utvisning och när det görs begränsad utvisning på typ 5 eller 10 år. Det är väldigt sällan utvisningen blir på livstid.