tisdag 14 februari 2017

Mupparna på Expo


”Högerextremister manifesterar för uppmärksammad polis”, är var Expo skriver om (länk). Man har alltså varit på plats på Mynttorget för att identifiera personer som var med i manifestation för Peter Springare, och därefter letat up dem i någon databas man har för att därefter komma med den vaga kopplingen att det skulle till stor del röra sig om nazister som stöder Peter Springare.
Man gör en höna av en fjäder och håller sig inte till vad problematiken handlar om utan kör ”guilt by association”, med kopplingar till vad rasister och nazister gjort och uttalat. Rent trams alltså.
Men om vi nu tar grundfrågan och problematiken. Sarnecki och Ygeman har tillstått att avseende grov brottslighet och i synnerhet sexualbrott är vissa invandrargrupper kraftigt överrepresenterade. Detta visade även BRÅ:s rapport från 2005. Sanecki hävdar att det har gjorts 24-25 rapporter om detta men dessa har uppenbarligen hemlighållits.
Det Sprigare gjort är helt enkelt att rapportera om sin vardag, baserat på de fall han utreder. Därvidlag framkommer det att vissa namn och nationaliteter är kraftigt överrepresenterade, vilket alltså är helt i linje med vad både Sarnecki och Ygeman nyligen tillstått.

Som påtalats ett antal gånger; det betyder inte att alla invandrare är kriminella eller ens en liten del. Men faktum kvarstår: det råder en mycket stor överrepresentation i brottsstatistiken och i synnerhet när det gäller vissa brott.

Det går inte heller att skylla denna överrepresentation på ”socioekonomiska effekter” vilket Ygeman tappert försökte med initialt. Det smarta med det utspelet var bara för att legalisera mer satsningar på integrering och att invandrare ska komma ut på arbetsmarknaden. Som alla vet har man de senaste åren spenderat åtskilliga miljarder på sådana projekt och alla har varit lika misslyckade. Ej heller finns någon logik i att invandrare är kraftigt överrepresenterade i synnerhet när det gäller sexualbrott mot ”socioekonomiska effekter”. Det finns knappast något som säger att ekonomiska problem leder till sexualbrott. Jag kan svårligen tänka mig att den överrepresentation på ca 400% (enl. BRÅ 2005; våldtäkt, försök till våldtäkt) kan förklaras med ”socioekonomiska effekter. Detta i synnerhet som just den grupp som sticker ut mest är den från MENA.
Vi har alltså Expo som försöker dra i sina läsare att många av de 188.000 som är med i FB-gruppen för Peter Springare är rasister eller nazister.

Kanske man skulle här göra kopplingar med Expo, IRM, Researchgruppen, vänsterextrema kriminella element, kommunistiska diktaturer och alla tiotals miljoner kommunismen har mördat? Eller kanske den rasbiologi socialdemokraterna ägnade sig åt med tvångssteriliseringar fram till mitten av 70-talet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det intressanta är att gruppen på någpn vecka har blivit lika stor som Sveriges småpartier, ett par procent!

Och att Peter Springare naturligtvis har rätt.

När någon kalla Dig rasist betyder det att vederbördande inte delar din ståndpunkt,
och att haninte vill föra debatten.

En bild från STockholms Tingsrätt i måndags visar att Springares uppfattning av hur brottsligheten fördelar sig ser lika dan ut i Tingsrätten. Du hittar bilden på Facebook, i gruppen Peter Fotar. Den är upphovsrättsmärkt, men får naturligtvis delas av Dig.

Anonym sa...

Länk till bildenhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=170202003477957&set=a.170202300144594.1073741829.100014644750641&type=3&theater