måndag 6 februari 2017

Farliga blommor?

Nu har vi alltså läst om två poliser som vågat ta bladet från munnen (länk). I ett demokratiskt samhälle är det minst sagt beklämmande att det ska behöva vara på detta sätt och att politiker och myndigheter avsiktligt döljer fakta för medborgarna.

Men det är samtidigt så att jag inte vet hur det egentligen förhåller sig med överrepresentationen när det gäller personer med invandrarbakgrund och kriminalitet. Media gör sitt bästa för att inte berätta när så är fallet även om man nödgas berätta om mord, och riktigt allvaliga brott. Småsaker som våldtäkter och bilbränder är nu vardagsmat och inget man berättar om längre. Polisen undviker alla typer av kopplingar och man går inte ens ut med signalement om man vill ha fast gärningsmän. Det är alltså viktigare att vara PK än att få fast brottslingar.

Som medborgare tvingas man alltså läsa mellan raderna då man vet att man inte längre får fakta eller relevant information av varken myndigheter eller media. Detta leder givetvis till en situation där man måste gissa, vilket i sin tur är mycket olämpligt och olyckligt. Men direkt vållande till detta är politikerna som uppenbarligen kontrollerar media och myndigheter, och hela cirkusen leder till en misstro mot i synnerhet myndigheter och media. Partipiskorna viner.

Det var kanske så att detta förfarande fungerade innan internet fanns och medborgarna trodde på all information som kablades ut via Public Service. Man kunde då dölja saker och påverka medborgarna i den riktning som passade och var politiskt korrekt. Idag är situationen en annan men det verkar ansvariga politiker inte ha fattat, och man försöker med olika desperata medel dölja uppenbara problem i samhället för medborgarna. Det hela liknar forna östblocket där de styrande inte berättade ett dyft om problem utan använde kontrollerade media samt myndigheter för att slå blå dunster i invånarnas ögon.

När nu några få poliser börjar berätta sanningen kommer de tystas. Locket på. Peter Springare kommer med största sannolikhet inte göra några fler liknande inlägg på FB, och strikta regler om att inrätta sig i ledet kommer att utfärdas. Hr. Springare kommer att tas i örat av någon mycket överordnad.
Det är så rent utsagt larvigt att man inte ens får fotografera blommorna som folk har skickat till hr. Springare (länk), man ställer sig frågan på vilket sätt fotografier på blommor kan vara farliga? Svaret är självskrivet – locket på, som vanligt. Bilder på de ca 60 buketterna folk har skickat hr. Springare må ej komma ut på nätet.Ansvaret för hela problematiken vilar på Ygeman och Löfvén. Ygeman som menade att man kunde rensa från socioekonomiska faktorer, så fanns egentligen inga problem direkt relaterade till invandringen per se. För det första är det uppenbart svammel (som jag skrivit om tidigare), och för det andra löser det inte problemen, och i synnerhet inte för alla drabbade.
Men vi väntar sedan snart 12 år på en ny utredning från BRÅ när det gäller invandrare och brottslighet. Den skulle tillföra debatten rena fakta förhoppningsvis. Förhoppningen ligger i att man om en sådan utredning görs, att den är seriös och inte är ett falsarium.

Inga kommentarer: