måndag 22 november 2010

Kommentar från en neger

”Makt är icke blott makt, utan också ansvar. En segrande demokrati får icke förgäta att verklig demokrati är hänsyn till alla, även till minoriteten. Makt får icke missbrukas ens av en majoritet. Övermodet är icke demokratiskt.”

Det var Per-Albin Hansson som sade detta i ett tal 1930.

Man kan tycka att det är en självklarhet. Det finns ett ansvar i att styra ett land. De styrande måste se till att ett land är till för alla medborgare, inte bara för en majoritet.
Detta gör man i stora delar, och olika minoriteter tar man stor hänsyn till, och daltar med. Exempel på sådana minoriteter är muslimer, homosexuella och invandrare generellt. Där tar politikerna minst sagt ett stort ansvar, och i många stycken för stort ansvar och daltar med skattemiljarder i byxorna. Det heter ”lite integrationsproblem” när invandrare skapar kriminella gäng. Det heter acceptans och multikulti när muslimer vill ha speciell mat, burka, niqab (spökplump) och egna rättigheter i samhället. Politiker springer med i Prideparader och håller tal för att fiska efter röster i HBT-led. Om någon ens tänker att zigenare kända för butiksstölder kommer DO med ersättningskrav till dessa på minst 50KSEK.

Men nu har vi idag ren diskriminering och agg mot folkgrupp; de förhatliga rökarna. Ni vet de som förpestar luften, utsätter andra för dödligt farlig tobaksrök, samt ligger statskassan till last eftersom de kostar mer i sjukvård än andra. Det sista påståendet är helt felaktigt, men det bekymrar ingen. Och de två första rent larviga.

Samhällets negrer alltså, som Folkhälsoinstitutet vill dra år tumskruvarna på, sannolikt med högre tobakspriser, och skrämmande bilder på lungcancer på cigarettpaketen.

Du, lille medborgare ska inte röka det har vi bestämt. Därför ska vi straffa dig på olika sätt och köra med piska till dess du förstår ditt eget bästa. I dessa tre artiklar (1 , 2 och 3) kan man sedan läsa hur Folkhälsoinstitutet, chefredaktörer (?), och andra med flera vill hänga på elaka varningsbilder, och höja skatten på tobak, samt hitta på olika saker. De elaka multinationella tobaksbolagen verkar ju kontrollera det mesta, och är djävulen personifierad i penninghungriga direktörer. Men, men, men…hur ska man efter ett sådant införande veta vilka cigaretter man köper? Mer än hälften av alla cigarettpaket täcks redan idag av fjantiga EU-texter om att man inte ska röka. Med ytterligare bilder blir det ingen plats kvar. Ska man i mikroskopisk text få leta efter vilket märke och modell på cigaretterna det är..?

Som varandes neger sedan snart 40år, inte en sjukdag, blir jag minst sagt frustrerad över att jag inte får leva det liv jag vill. Jag vill röka och fortsätta med det. Jag röker inte så det stör någon. Politikerna må läsa Per-Albins ord och fatta ett enkelt faktum: Samhället är till för medborgarna – alla medborgare. Medborgarna är INTE till för samhället.

Vill jag röka är det min fulla rättighet, och det ska politikerna inte blanda sig i.

Inga kommentarer: