torsdag 4 november 2010

Senaste UNT-nytt

Ok, en herr Niklas Skeri som är journalist på UNT har tydligen fått i uppdrag att skriva artiklar som understödjer PK-bilden av flyktingar och asylsökande. Hans senaste alster kan man läsa på denna länk.

Det handlar om en gammal pensionerad herre, och lärare vid namn Bo Nylund som under 20år hjälpt asylsökande i processerna mot myndigheterna. Kontentan av historien är att Migrationsverket misstror alla som söker asyl i detta land och landet på olika sätt är inhumant när det gäller bedömningen av asylsökande. Detta är en riktig höjdare i bästa PK-stil; Bo Nylund är besviken på sitt land, som han menar borde kunna ta emot fler med de resurser och behov vi har, även om han tycker att någon form av reglering behövs.
–Som svensk känner jag stor desillusion. Jag lever inte i det Sverige jag trodde att jag levde i.”

Nu börjar vi från början. Det finns alltså en definition på flykting som gäller enligt FN. Denna definition struntar Sverige i och gör sin egen värdering om vilka som är flyktingar eller ej. Då är det så att det finns massor med skäl att få igenom en asylansökan i Sverige, man behöver inte vara flykting utan har flyktingliknande skäl. Hävdar man att man kommer från Afrikas horn, Irak, Afghanistan eller något ställe som är en krigszon, är det bara att dra en snyfthistoria så beviljas PUT. Samtidigt tar man detta år emot 40% av hela flyktingkvoten för EU, och man frågar sig alltså om Sveriges befolkning utgör 40% av hela EUs.

Så vad kommer UNT med då? Jo, en historia om en gammal svensk lärare som spenderar sin tid med att hjälpa de som söker asyl i detta land och hävdar att; ”Migrationsverket präglas av en misstroendets kultur. Förutsättningen är att man ska kunna säga nej till en ansökan och man letar efter motsägelser och tveksamheter för att kunna säga: nej, du är inte trovärdig.”

Av alla idag som söker asyl i detta land, är det minst 90% som gör detta för att få en bättre levnadsstandard. De är alltså inte asylbehövande flyktingar, utan ekonomiska lycksökare. Vi pratar alltså inte om någon humanitär åtgärd för att rädda dessa personer, utan de strävar helt enkelt efter att bara få en bättre levnadsstandard. De verkliga flyktingarna finns, men de kan knappast betala de pengar, när det gäller de i synnerhet ögonstickande exemplen som kallas ”ensamkommande flyktingbarn” som behövs för att transporteras från ett främmande land till Sverige. De verkliga flyktingarna blir kvar, och lider nöd, emedan vi ska ta hand om de få lycksökare som drar diverse historier för att få del av den svenska skattekakan. Det är rent naivt att tro att desperata flyktingar från Afrika kan betala ca 100.000kr, för att få komma just till detta land, d.v.s. smugglas hundratals mil, över dussintalet gränser, och sedan tappat alla former av identitetshandlingar, samt ha förstörda fingeravtryck, om det inte är en ren form av smuggling vi har att göra med. Sannolikt även en del av direkt kriminella element, som vill få en ny identitet baserat på den naiva svenska lagstiftningen och attityd som UNT vill understödja.

Man vill alltså måla upp bilden av att alla som kommer till detta land är det synd om, alla är flyktingar från hemska förhållanden, och Migrationsverket är enbart till för att kasta ut dessa stackars personer, som i själva verket vill ha vår hjälp för att överleva. De som inte instämmer är rasister och främlingsfientliga.

Ursäkta, men jag tror inte ett ord av vad UNT publicerar, och ser deras artiklar enbart som en mycket utstuderad propaganda.

Den gamle läraren, är alltså en humanistisk hjälte vars förebild borde efterföljas.

Ursäkta UNT, men efter att ha bott i Tyskland många år har jag bara ett uttryck som Ni borde lära Er; ”Die dumme Schweden”. Naiva idioter alltså. Ni fördummar svenskarna, avsiktligt.

1 kommentar:

Anders sa...

"Migrationsverket präglas av en misstroendets kultur."

Haha.. det är verkligen inte enbart Migrationsverket, som präglas av "en misstroendets kultur".

Skatteverket präglas verkligen av "en misstroendets kultur". Anser möjligen UNT och Bo Nylund att även Skatteverket bör avstå från att kritiskt granska de uppgifter som lämnas?