lördag 27 november 2010

Svensk sjuk vård

Massmedias omskrivningar och rena lögner är ganska beklämmande. Idag hittade jag denna artikel i SvD. Rubriken är direkt missvisande; ”SD vill neka gömda flyktingar vård” står med stora bokstäver.

Vi kan ju börja med rubriken. För det första handlar det inte om flyktingar. Riktiga flyktingar är berättigade till samma vård som alla andra. Detta är personer som varken uppfyller FN:s definition på flykting eller de svenska mycket generösare reglerna. Alltså är det inga flyktingar. Vi pratar alltså om antingen människor som smugglats in till landet och finns här utan myndigheternas kännedom, eller människor som fått avslag på sin flyktingansökan, men i stället för att åka tillbaka till det land de kommit ifrån, väljer att gömma sig undan myndigheterna och ett avvisningsbeslut. Bägge dessa kategorier bryter mot svensk lag genom att finnas i detta land.

Sedan om man vet SD:s program och även läser artikeln, framgår det tydligt att det inte handlar om att neka någon akut vård vid t.ex. olycksfall eller livshotande situationer. Det handlar om att ej akuta saker inte ska behandlas. Det är en mycket stor skillnad, och detta praktiseras redan idag för svenska medborgare. Om någon t.ex. hemmahörande i Stockholms län, behöver vård som ej är akut i Uppsala län, vägrar man patienten vård, och hänvisar till sjukvården i länet personen är hemmahörande i. De utlänningar som gömmer sig undan lagen och rättvisan i detta land skulle alltså ha bättre tillgång till vård än landets egna medborgare när de t.ex. är på semester i en annan del av landet. Dessutom ska den vara gratis, vilket den inte är för svenska medborgare.

Sedan står det en massa andra saker i artikeln, och givetvis på bästa PK-manér, ondgör man sig över att SD fått politiskt inflytande. Björn Söder (SD) citeras, och har några punkter som för mig är rena självklarheter. Det är bara att instämma.

Och i slutet på artikeln citeras Karin Engdahl (s), som säger ” – Vi har en utarbetad värdegrund att stå på inom vården och vi har riktlinjer för hur gömda flyktingar ska tas om hand, exempelvis att polisen inte ska tillkallas och att man inte ska kräva några avgifter. Att gå ifrån det vore otänkbart.”

Det är alltså en värdegrund som strider mot lagen, och ger utlänningar som olagligen vistas i detta land gratis och bättre vård än svenska medborgare. Enligt den värdegrunden är alltså dessa personer mer ”värda” än landets egna medborgare.

Vi har idag sannolikt den sämsta sjukvården i hela Europa, nedskuren under årtionden. Jag har inte hört om, eller varit i kontakt med något land i Europa som har en sämre sjukvård än just Sverige. Nu vill man alltså belasta sjukvården ännu mer, både genom att ge fribiljett till de som olagligen befinner sig i landet, samt öppna upp för att de som önskar sjukvård och befinner sig olagligen i andra länder, så de kan resa hit för att få gratis vård. Allt på svenska skattebetalares bekostnad givetvis, samtidigt som dessa kan räkna med sämre sjukvård själva eftersom vårdapparaten blir allt mer ansträngd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt rätt inga ekonomiska immigranter skall ha rätt till gratis sjukvård och gratis tandvård i Sverige det borde alla begripa även politikerna!
Fattigpensionärerna i Sverige har inte dessa rättigheter då skall i så fall fattiga etniska svenskar få denna rättighet om det finns utrymme.
Sjuklöverns politiker har inget klart tänkande de vill att alla utlänningar i hela världen skall komma hit och leva på den svenska välfärden det är inte klokt,de är Sverige och svenska fientliga allihop utom SD!