fredag 12 november 2010

Nyhetstorka

Hmm, vad ska man blogga om idag då. Det har ju inte hänt något speciellt i blaskorna. Lite trams om att Sahlin bör avgå, och sedan det där datalagringsdirektivet. Jag tycker Sahlin borde sitta kvar. Eftersom jag gillar Socialdemokraterna lika mycket som en böld i häcken under en cykeltävling, vore det bra om hon satt kvar. Ju sämre det går för sossarna desto bättre tycker jag. Dessutom kanske den där muppen Bodström tar över efter henne, och han är en ren fara för vilket demokratiskt samhälle som helst. Med honom vid rodret har vi snart små GPS-grunkor inmonterade från födseln så myndigheterna kan hålla total koll på var vi är och alltid. Detta kopplas med övervakningskameror så myndigheterna kan se bilder på medborgarna med ett litet personnummer över huvudet på alla övervakningsbilder, som ett dataspel. Du vet lille medborgare, har du bara rent mjöl i påsen behöver du ju inte bekymra dig, och det är inte sådana som dig myndigheterna är ute efter.

Men allt är givetvis hemligt, så någon kvittens på att de inte snokar efter vad just du håller på med kommer du aldrig få. Det är ju inte du som varken definierat ”mjöl” eller ”påse”. Kanske bara genom att skriva något som detta, blir man klassad som säkerhetsrisk.

Men ok, datalagringsdirektivet…man ska alltså lagra alla mail och SMS i minst ett halvår. Varför då? Om någon vill bedriva brottslig verksamhet måste det väl vara en självklarhet att inte skriva ner något eller snacka om saker man vill dölja med mobiltelefoner. Vill man utbyta information ska man göra det med tung krypto. Så snacket om att man vill åt organiserad brottslighet o.s.v. tror jag faller på två saker; för det första är datamängden enorm, och man måste ha speciell programvara som selekterar ut vad man är intresserad av. För det andra är allt historia. Nätet är sekundsnabbt och all information blir mycket snabbt gammal. Det finns ingen som helst anledning att ha information som är ens en vecka gammal. Den som sparar all inkommande e-post vet säkert vad jag menar, det är bara gammal skit som man av nostalgiska skäl inte raderar. Nåja, efter att läst en del om FRAs verksamhet och annat, är jag helt övertygad om att myndigheterna snokar i all information som finns, vare sig det är lagligt eller inte. Ibland behövs någon liten ”välsignelse” att få fortsätta sin verksamhet från högre ort och därför kommer lagar av typen ”FRA-lagen”, men det är bara av lite kosmetiska skäl. Det ligger i sakens natur att all sådan här verksamhet måste vara hemlig, och ju mindre folk vet, och det pratas om den – ju bättre.

Inga kommentarer: