onsdag 27 mars 2013

Grisen behöver mer smink. Igen.


Jag hittade på Avpixlat att Regeringen/Ullenhag ämnar spendera 200 miljoner de närmaste åren på ett ”stimulansbidrag” till utsatta statsdelar (länk).
Nu tar vi det lite lugnt, och funderar. Vilka har skapat problemen i dessa områden i första läget? Tja, allra först var det fel i sig att bygga dem, men det var sådär 40 år sedan. Men därefter har man bara gjort situationen värre genom att både dumpa flyktingar i dem samt tillåter ”eget boende”. Man försöker dra i oss vikten av berikning och annat trams, emedan man försöker dölja problemen i dessa områden som man själv skapat dels genom en vansinnig immigrationspolitik samt en kombination av misstag och naiv politik.

Så nu är det dags igen! Mer smink till grisen – 200 friska miljoner, eftersom alla tidigare projekt tydligen inte givit önskvärt resultat, trots ”Järvalyft”, skåpvis med ”socioekonomiska bidrag”, SFI med ”bonuspengar”och annat. Vem är förvånad?
Pressen får givetvis inte skriva om detta katastrofala misslyckande, utan man rapporterar på sin höjd med lite ”flashnyheter” (som är borta efter några timmar), att något brunnit ner, eller kravaller med barrikader, eller gängvåldtäkter. Att bilar eldas upp är idag sådan vardagsmat att det inte ens rapporteras.

Men en gris är och förblir en gris. Det spelar ingen roll hur mycket pengar på smink man lägger ut, det blir aldrig en hund, det är det fundamentala problemet. Har man den immigration vi har idag, ett utbyggt socialt skyddsnät som utnyttjas, och har EBO, förblir grisen en gris, och kommer inte lära sig skälla eller sitta vackert. På långt avstånd och välsminkad, kanske den lurar någon, men eftersom fundamentet är fel kommer det grundläggande problemet kvarstå. 

Det är inte första gången man försöker täcka över de grundläggande problemen med en pengalapp och skitsnack, och det lär inte vara den sista heller. Lite kul är dock att pengarna ska vara prestationsbaserade. Det betyder alltså; "Snälla gängmedlemmar, om ni inte eldar upp en enda bil, kastar sten på utryckningspersonal, eller våldtar någon hela nästa vecka får ni denna pengabunt". Eller vad menar man?

Det är bara ett problem; det är du och jag som betalar det dyra sminket till grisen.
Inga kommentarer: