måndag 18 mars 2013

Känn berikningen strömma!

Jag har inget mot araber som personer. Jag är inte rasist. Kanske skulle man kunna kalla mig invandrare eftersom jag bott utomlands.
Däremot har jag åsikter om islamisering, och att människor kommer till detta land inte ska behöva integreras, ej lära sig svenska, och vidare ser jag islam som ett rent hot mot det Sverige jag vill se.

Det fanns en gång en isländsk president, vid namn Vigdis Finnbogadottir, som tillfrågades om hur hon såg på invandring, och hon svarade den svenske journalisten direkt: "Kommer de till Island ska de bli islänningar.". Av någon konstig anledning, bytte den svenske journalisten ämne illa kvickt eftersom hennes åsikter inte var PK.

Men problemställningen kvarstår och blir allt mer aktuell för varje dag som går, och svenska politikter drar i oss nysvenskt svammel om berikning och att det skulle vara synd om alla som kommer till detta land.  Man har SFI, med ett skattefritt bonussystem för de som hänger med i dessa gratis utbildningar. Man har hemspråksundervisningar som ingen vad vad de kostar eftersom kommunerna betalar dem.
Man har rätt till tolkar, o.s.v.

Men ovanpå detta har vi Public Service (PS) som jag flera gånger skrivit om och frustrationen om hur någon politiker kan försvara vad de håller på med är rent absurd.

Grundprincipen för ett samhälle med produkter är att man väljer det man vill ha eller behöver och vill man ha en produkt till det pris säljaren köper man den. Vill man inte ha den låter man bli att köpa den, det är fundamentala principer i ett samhälle. Detta system gäller även för media, och fungerar t.ex. för satellitkanalerna, där man får ett kort att stoppa in i läsaren. Har man inte betalat eller vill ha utbudet slipper man utbudet. Förbaskat enkelt och rena fundament för en sund marknadsekonomi. Företag som inte erbjuder kunder det det vill ha eller till för höga priser försvinner från marknaden.

Sedan har vi PS. En gång i tiden fanns det bara en statlig propagandakanal, som sedan blev flera. Alla möjligheter att få in annan information än den PS erbjöd skulle stoppas. Bara innehav av en mottagare blev licenspliktigt, oavsett om man ville ha utbudet eller ej, men viss logik dock eftersom bara PS-utbudet fanns.  Radio Nord tystade man som exempel genom att hitta på en lag mot utsändarna. Sedan kom satelliterna, och här falerar hela logiken - PS paddlar med på detta utbud, men kräver licensavgift på alla som har en TV eller sedemera kanalväljare. Betalkanalerna ser till att har fungerande betalningssystem men inte PS. Bara innehav av "kanalväljare" legaliserar på något märkligt sätt licensavgiften. Givetvis tar man ingen hänsyn till om det är en TV som bara används till datorspel eller en DVD-spelare för hyrfilmer. Bara möjligheten som inte finns, legaliserar krav på licensavgift. Vansinnet har uppenbarligen inga gränser och av någon märklig anledning kramar riksdagens politiker PS som en snuttefilt som en skyddad verkstad som ej må ifrågasättas.

Du vet; fakta, information och utbildning för dig lille medborgare för din egen skull så du kan skapa dig en egen uppfattning baserat på den objektiva bild PS förmedlar. Det är så man bedriver propganda, inget konstigt alls. (Läs bloggen för några dagar sedan).

Men nu kollade jag på Avpixlat, vilket alla rekommenderas att göra, och hittade denna bild:













Visst är det fantastiskt att trots alla utbildningar i SFI med bonussystem, samt att landet än så länge heter Sverige, att du ska betala för detta, och sedan avkrävas pengar för möjligheten att berikas av detta på din dator. Man kan notera att det textas på svenska i nederkant, snart ska nog alla svenska program ha arabisk text.

Fråga dig nu - innan du som svensk betalar "licensavgift" för att du har en kanalväljare, dator, mobiltelefon eller läsplatta; är detta en produkt jag som konsument i en marknadsekonomi ska tvingas betala för?

Här är länken till Avpixlats artikel. Klicka bara på högerpilen så känner du berikningen och lyckan över att betala för PS.

Inga kommentarer: