söndag 10 mars 2013

När man är en glad pensionär


De personer som byggt upp detta land har under sina arbetsaktiva år betalat en försäkring som heter skatt. De har antingen förvärvsarbetat och direkt betalat källskatt eller varit hemma och tagit hand om barn som idag förvärvsarbetar. När de sedan, och med all rätt enligt försäkringen ”pension”, har rätt till pengar för att kunna leva drägligt över 65 års ålder, sviker samhället dem. Från ”försäkringen” får de ut en så liten mängd pengar att de inte kan klara sig, och hamnar hos kronofogden som vi kan läsa i denna artikel

Samtidigt snackar man om att höja pensionsåldern, och en nyanländ invandrarkvinna med tre barn kan kvittera ut 21.800kr/månad i Falköping (länk), och varje ”ensamkommande flyktingbarn” kostar minst 1.2 miljoner per år.

Ok, det kommer flyktingar till Sverige, runt 2.000 per år, det är även svenskar som återvänder, det är personer som kommer till ett arbete direkt. Men den överväldigande majoriteten är rent ekonomiska lycksökare, av de ca 100.000 som kommer hit varje år. Saken är egentligen väldigt enkel och logisk – det finns inte en enda riktig flykting som kan transportera sig hundratals mil till Sverige, över dussintalet gränser och betala smugglare runt 100.000kr. Per definition är, och kan det inte vara riktiga flyktingar. Sådana har flytt för sina liv och är desperata. De, vars rövarhistorier inte ens lurar migrationsverket, heter nu "papperlösa" och har ingen som helst lagig rätt att vandra svensk mark.

Men det finns inte en enda siffra att tillgå när det gäller kostnaderna för invandringen. Visst är det märkligt i statistikens förlovade land?

Så man frågar sig två saker; dels om det inte finns någon som anmäler staten för försäkringsbedrägeri? Det är ju faktiskt vad det rör sig om, när man tar betalt för något som en försäkring, d.v.s. få pengar tillbaka när man blir gammal och har rätt till det man betalt in, men inte får det utan tvingas leva på småsmulor, sina barn eller tvingas till sociala myndigheter.
Kommer du ihåg filmen SD producerade före valet 2010 och som TV4 vägrade sända? Meddelandet var alltså helt sant, det är helt enkelt så att man prioriterar invandrare före de som byggt upp detta land. Det är bara att tacka styrande politiker, och hoppas på att man hinner ta ner skylten, hinner fly utomlands eller har massor med pengar på banken innan man blir pensionär, från staten efter ett helt liv och inte en enda sjukdag har man kanske några brödsmulor att räkna med. Tack så förbannat mycket! Jag har sedan många år ett djupt rotat politikerförakt för svenska politiker, informationen att svenska pensionärer hamnar hos kronofogden gör föraktet knappast mindre. Den andra frågan är alltså; är det inte lika bra att ta självmord när man fyllt 65? Jag har ingen lust att leta efter pantburkar i soptunnor.

Slutligen kan man på denna länk se hur stor den humaitära insatsen per se är, beaktandes antalet riktiga flyktingar i världen.

Inga kommentarer: