söndag 31 mars 2013

När kommer amnestin?


Hur lång tid tror du det dröjer till man utfärdar en allmän amnesti till alla som kallas ”papperslösa”? För det första har vi REVA-snacket, och man utmålar polisen som elaka dummingar, samt att det på något skumt sätt skulle vara synd om de som inte ens med svenska regler för att accepteras som flykting, klassas som sådana. Vi pratar om illegala immigranter, som på nysvenska ska kallas ”papperslösa”.

Nu är det bara en tidsfråga innan MP kräver regeringen på en allmän amnesti för alla dessa som helt lagvidrigt finns i landet. Annars kommer man hota med att fälla regeringen i viktiga frågor, och mot bakgrunden av de senaste opinionsundersökningarna, är det nog det sista en moderatstyrd regering vill. Några fällda propositioner och nyvalet är nära.
Det måste vara en lockande tanke för MP, att tillsammans med S och V få bilda regering och få alldeles egna ministerposter. Den enda risken är att rösterna inte räcker till en majoritet, men kanske, och om C inte får under 4%, kan man regera med dem i knäet.

I denna artikel kan man läsa att kostnaden för att skicka hem lycksökare utan flyktingsskäl var nästan 220 MSEK förra året, och mer lär det bli i år. Alltså är det läge för MP att kräva att alla ”papperslösa” ska få någon form av legalisering att vara i landet. Man har ju redan drivit igenom att dessa personer ska ha rätt till svensk sjukvård, så varför skulle de inte få rätt till hela den övriga välfärdsapparaten åxå?

Vidare kan man i förlängningen fråga sig varför vi har ett Migrationsverk om alla som kommer hit får "amnesti"? Det är ju synd på ett eller annat sätt om alla som kommer hit, så egentligen behövs ingen prövning av något Migrationsverk. Alla är välkomna, ska ha rätt till sin religion, SFI, hemspråksundervisning och givetvis full och gratis tillgång till hela det svenska sociala skyddsnätet och bostad. Det är ju viktigt med "berikning", vi svenskar har ju bara midsommar och sådana töntiga saker, om vi inte är barbarer. Eller hur?

Eller var vill du dra gränsen? Du är väl inte ”främlingsfientlig”? Nästa gång jag tvingas uppsöka svensk vård (hemska tanke), ska jag vara ”papperslös” och vägra uppge ”psonnummer”. Gratis vård och fria mediciner, skitbra.


Inga kommentarer: