lördag 12 december 2015

Ansvarsfull finanspolitik Andersson?


Nu vill alltså regeringen ge upp den enkla principen att måste ha pengar till alla utgifter man orsakar.
Man vill alltså öppna upp för att låna pengar till den politik man för och avser föra. Men det är tydligen någon man glömt. Vi har redan en statsskuld på
1.370.166.453.597 kronor, (kl16. 20151212), och den ökar hela tiden, med ca 1 miljon var tjugonde sekund. (länk)

Visst är det genialt mot denna bakgrund att hävda att man ska låna pengar för att finansiera sin migrationspolitik? För vi svenskar behöver väl inte bättre skolor, högre pensioner, bättre sjukvård, bättre åldringsvård, ett försvar, poliser o.s.v. ?
Nix, det är bara att stoppa huvudet i sanden. Få visioner om framtiden, snacka om asylrätt och kalla vuxna män som smugglat sig hundratals mil, genom hela EU för ”flyktingbarn”. Det ska du tro på lille väljare. Kanske flummerier om att lågutbildade personer som inte kan ett ord svenska ska få arbete.
Jag vill minnas att en gammal socialdemokratisk politiker som hette Gustav Möller, ansåg att varenda förslösad skattekrona var en stöld från folket.

Valet 2018 vill jag ha en liten kryssruta på alla valsedlar. "Regeringens ansvarsfrihet" ska det stå bredvid. Kryssar majoriteten av de som röstar inte i denna ruta ska alltså regeringen göras ansvariga för försnillade pengar under mandatperioden. Personligen. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Skulle motsvarande slantar hämtas in genom skattehöjningar och indragna välfärdsförmåner vore vägen till väpnad revolution anträdd.

Det skulle helt enkelt vara livsfarligt för politikerklassen och därför görs det på detta vis vilket man hoppas inte kommer att noteras av Nisse i Hökarängen. Det är ju bara några siffror som ändras i bokföringen.