lördag 19 december 2015

När kommer medborgargarden?


I den vansinniga massinvandringens spår kan man konstatera att vanliga svenska medborgare blir allt mer lidande. Inte nog med att kostnaderna är enorma. Nu flaggar polisen upp att man inte kan hålla upp rättssäkerheten eftersom man tvingas lägga allt större resurser på den vansinniga migrationspolitiken och dess konsekvenser. I denna artikel berättar SvD om att man inte längre kan lägga resurser på mängdbrott som stölder, rattfylleri och narkotikabrott.

Man kommer alltså hamna i en ond cirkel där medborgarna snart inser att det inte är mödan värt att polisanmäla ett brott eftersom man vet att polisen ändå inte kommer göra något. Resultatet blir alltså ett enormt mörkertal där medborgarna till slut kommer tvingas till att ta lagen i egna händer, Ett exempel på det rättsliga förfallet är våldtäkter där procenten fällande domar är mycket låg och de skadestånd som döms ut är löjligt låga, och regeln är givetvis att den dömde ändå inte har pengar att betala något skadestånd. Alltså vet alla att det inte är mödan värt att anmäla en våldtäkt idag.
Detsamma gäller inbrott och stölder, och just mängdbrott som kanske drabbar den enskilde väldigt hårt men som polisen nu tvingas nedprioritera eftersom man måste prioritera antingen som en del av den vansinniga migrationspolitiken eller direkta konsekvenser av denna. Men i brottsstatistiken kommer man kunna visa att antalet brott går ner, eftersom inga brott anmäls.
Med stora mörkertal när det gäller brott som drabbar den enskilde finns då inte så många alternativ. Antingen knyta näven i fickan eller ta lagen i egna händer.
När det finns tillräckligt många som knyter näven i fickan och drabbas av samma typ av brottslighet ligger medborgargarden som ett alternativ. Vad ska man göra om man inte kan lita på ett juridiskt haveri, där brottslighet sopas under mattan eller bara negligeras? Ett ganska skrämmande perspektiv där gatans parlament tar lagen och rättsskipningen i egna händer, men tyvärr inte alls orealistiskt eller ens långt borta.

Inga kommentarer: