onsdag 9 december 2015

Svea Hovrätt - regeringens springpojkar

Svea Hovrätt ska vara en juridisk instans, inte en politisk (länk). Nu har man börjat agera politiskt har man förlorat all sin trovärdighet.


En kö kanske är ett gammalt koncept, men så länge man har en kö så ska den gälla. Man kan då inte tolerera några förturer och de regler man stipulerat som hyresvärd gäller. Hyresvärden äger de lägenheter man förfogar över och har alltså full rätt att bestämma vem eller vilka som ska få bo där. Äger man en bil bestämmer man vilka som ska få använda den, inte konstigt alls.


Men nu är det så att sittande politiker släpper in en strid ström med s.k. flyktingar, och de har kanske transportbehov. Om så är fallet ska då bilägare tvingas låna ut sina bilar till dessa eftersom de har kanske ett större behov än bilägaren?


Jag vill minnas ett fall i Tyskland för några månader sedan där en kvinna bott flera år på ett hyreskontrakt men som sades upp för att huset behövdes till ”flyktingar”.


Det intressanta är att Svea Hovrätt väger in Migrationsverkets behov av bostäder. Det borde rent juridiskt vara helt irrelevant, och ett rent problem för Migrationsverket, inga andra. Problemet är i sin tur orsakat av regeringen.


En kö är en kö. First in – first out är det som gäller annars är det ingen kö. Hyresvärdarna har full rätt rent juridiskt att bestämma vilka som ska bo i de lägenheter de äger. Vad migrationsverkets behov är, kan hyresvärdarna torka sig med. De äger sina hus.


Så hur Svea Hovrätt kan fatta ett beslut som är i direkt konflikt med äganderätt? Jag har datorer…kan några komma och ta dem helt lagligt för de behöver datorerna mer än vad jag gör?


Om Hedemorabostäder äger sina lägenheter har de full rätt att bestämma vilka de vill ska få bo där.


Visst, regeringen har en rent katastrofal immigrationspolitik, men varför ska svenska ungdomar som står i kö för lägenheter tvingas vänta till domedagen för att så är fallet, och hur i h-vete kan Svea Hovrätt som juridisk instans legalisera detta vansinne?
”Papperslösa”, alltså illegala immigranter har redan idag större förmåner än vad som gäller svenska skattebetalande medborgare. Nu ska ekonomiska migranter ha en gäddfil i alla bostadsköer åxå, eftersom regeringen är helt oansvariga och migrationsverket har ett stort behov.


Resultatet är givet – inte en privatvärd lär lämna en bostad till bostadsförmedlingar, och vi pratar pengar under bordet för att få en bostad som regel. Varenda officiellt ledig bostad måste döljas för migrationsverket som har ”rätt” till alla bostäder baserat på deras ”behov”.

Välkommen till Sverige 2016! Landet som anser att skattebetalare är idioter, och de ska avstå från allt de betalat och betalar för till förmån för "flyktingar".

Inga kommentarer: