fredag 25 december 2015

God morgon, LO-kollektivet!


Jag tycker det är lite kul att SD har starkt stöd hos LO-medlemmar. Man har helt enkelt insett det orimliga i migrationspolitiken och att den kostar enorma summor. Kanske har det även gått upp för många att det inte är flyktingar som kommer hit, utan enbart personer som kommer hit för att få en bättre levnadsstandard. Dessutom har vi en kategori som kallas ”ensamkommande flyktingbarn”, som är extra kostsamma för skattebetalarna. Skrönan om att det är högutbildade personer, och arbetskraft som Sverige behöver är sedan länge punkterad.
När sedan regeringen både tar pengar från den riktiga flyktinghjälpen samt avser att låna pengar för att finansiera hela vansinnet har det givetvis gått upp även för LO-medlemmar hur vansinnig hela migrationspolitiken är. De får dessutom vara med att betala den via skattsedeln, samtidigt som det är uppenbart att de mest basala samhällsfunktionerna skriker antingen efter mer pengar och personal eller är direkt lidande av den migrationspolitik som förts och förs.
Men ovanpå detta har vi ytterligare ett fenomen. Politikerna har ju länge pratat om att invandrare måste komma ut i arbetslivet, därför finns SFI, stödåtgärder, subventionerade löner och en rad andra åtgärder som alla kostar skattepengar. Men sedan frågar man sig till vilka jobb? Varifrån kommer jobben? Politikerna verkar tro att arbeten kommer från ingenstans eller kan skapas med någon form av politiskt trollspö. Så är givetvis inte fallet och det finns en viss mängd arbeten på marknaden och ju fler som vill ha dessa jobb, ju hårdare blir konkurrensen, vilket i sin tur betyder lägre löner.  Det gäller i synnerhet LO-kollektivets medlemmar som alltså kan räkna med att bli arbetslösa eller få sänkta löner som en direkt konsekvens av migrations och integrationspolitiken.
Man kan ju inte låta bli att fundera lite på hur regeringen tänker. Avser man stödja uppstarter av industrier med låglöneyrken? Alltså, industrier som kan konkurrera med låglöneländer? Hur kommer det funka med ett av världens absolut högsta skattetryck? Ovanpå detta har vi även anhöriginvandring, utan några som helst försörjningskrav. Vi vet redan idag att det tar runt 5-10 år innan en person i genomsnitt från våra vanligaste ”flyktingländer” kommer i arbete, och med en begränsad arbetsmarknad kommer framtiden alltså resultera i, att i synnerhet LO-kollektivets löner lär pressas. Samtidigt kommer alltså skattetrycket öka eftersom alla som kommit hit behöver försörjning och bostad.
Det hela slutar i en märklig ekvation som inte går ihop på något sätt, och i synnerhet LO:s medlemmar kommer bli lidande.

Så vem blir förvånad över att förtroende för Löfvén dalar som en gråsten, och socialdemokraternas opinionssiffror likaså? Inte jag. Välkomna till verkligheten LO-medlemmar!

4 kommentarer:

Anders Dahlqvist sa...

I princip rätt, men i sak fel. Efter 7 år har 50% kommit i sysselsättning, och det är inte samma sak som försörja sig på eget arbete. Sen kan vi ju ställa oss frågan hur sannolikt det är att den som inte ens kommit i "sysselsättning" efter 7 år någonsin blir anställd. Detta gör att gruppen asylinvandrare aldrig kommer att bära sina egna kostnader, utan de försörjs av de etniska svenskarna och av arbetskrafsinvandrarna.

Anders Dahlqvist sa...

Det skall givetvis vara "arbetskraftsinvandrarna" och inget annat. Slarvigt av mig.

Anders Dahlqvist sa...

Det skall givetvis vara "arbetskraftsinvandrarna" och inget annat. Slarvigt av mig.

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentaren!
Jäpp, det är en stor skillnad på arbete och sysselsättning. Att stapla ärtor med boxhandskar är en sysselsättning, men det är inget arbete som någon är villig att betala för.
Eller så kan man ju behöva tolkar på migrationsverket...vilket i o.f.s. är ett arbete, men det är skapat av migrationspolitiken och lönen betalas av staten.
Så definitionen är inte helt enkel, och man har sedan många år givetvis jobbat på att dölja arbetslöshet med olika arbetsmarknadsåtgärder som lärlingsjobb, praktikplatser, subventioner och annat.
Så vad är oddsen för att en "flykting" från de länder vars medborgare "flyr" hit, kommer i ett riktigt arbete inom 7 år? Det lär knappast vara 50%...