torsdag 31 december 2015

Mattsson igen


På personer som Thomas Mattsson biter ingen som helst logik det är bara att fatta (länk). Han är alltså chefredaktör för Expressen och skriver någon form av årskrönika med de sedvanliga och lika felaktiga flosklerna. Han kommer med lite kopplingar om hur svårt det är att göra publicistiska beslut och kombinerar detta sedan med de klassiska påhoppen på SD.
Det verkar som att det klassiska knepet att tjata om samma felaktigheter hela tiden och tillräckligt många gånger gör att det blir sanningar. Alltså hur synd det är om de som avsiktligen betalat flyktingsmugglare för att bli transporterade just till Sverige.
Billiga knytningar mellan nazism och SD fiskar Mattsson vilt efter, men glömmer givetvis socialdemokraternas rasistiska historia, samt kommunismens utrensningar.
Men Mattsson ägnar en stor del att filosofera över del lilla kille som drunknade i Medelhavet. Visst, olyckor händer, men det är just den naiva invandringspolitiken som finns i botten och är en anledning till att människor drunknar i Medelhavet. Men när media blåser upp bilder på döda barn är det extra hemskt. Men när regeringen drar ner på den riktiga flyktinghjälpen till förmån för människosmugglingen reagerar ingen. Man tar alltså stora belopp från den riktiga hjälpen via UNHCR för att finansiera den vansinniga migrationspolitiken, och indirekt understödja människosmugglarnas verksamhet.
Men åter till Mattssons vånda över att publicera bilden på den drunknade pojken. Detta var dock en bild han inte publicerade.
Men det är väl ”främlingsfientligt” att tycka att det är mer humanitärt att lägga skattepengar på att hjälpa detta barn, och riktiga flyktingar, än att betala iPhones, spelkonsoler, internet, SFI, flyktingbaroners vinster, anhöriginvandring och mycket annat.
Visst, kalla mig främlingsfientlig om du vill Mattsson.

Inga kommentarer: