lördag 26 december 2015

"Kostnadsökning" - 77.000.000.000 kr

I DI kan man läsa: ”Sammantaget med kostnadsökningen inkluderad räknar nu Migrationsverket med migrationsrelaterade kostnader på 27,5 miljarder 2015 och till nästa år, 2016, beräknas kostnaden mer än fördubblas och landa på 60 miljarder för att sedan stiga till 73 miljarder 2017.” (länk)
Den heliga kon…Migrationsverket. Man behöver bara knäppa med fingrarna så trollar regeringen fram hur mycket pengar som helst. Alla andra myndigheter, verk och annat måste spara pengar, medan migrationsverket alltid får vad de vill ha. Migrationsverket gör alltså prognoser och Magdalena Andersson bara anpassar sin budget efter vad de anser sig behöva, inget snack eller ifrågasättande.
Men vad man måste fatta är att detta bara är en liten del av kostnaden. En stor del hamnar hos kommunerna, som nu alltså tvingas ta emot de ekonomiska lycksökarna. Kommunerna ersätts nämligen bara de första åren, sedan hamnar hela försörjningsproblematiken hos dem. Alltså kommer det att bli höljda kommunalskatter i hela landet, det behöver man inte vara nationalekonom för att fatta. Givetvis samtidigt som staten lånar pengar för att kunna fortsätta föra denna migrationspolitik.
Samtidigt är det så att den senaste undersökningen visar att svenska folket vill begränsa invandringen, vilket regeringen verkar strunta blankt i. Några larviga identitetskontroller leder bara till störningar i trafiken och retar danskarna samt de som pendlar över sundet. Stödet för Löfvén och socialdemokraternas politik ligger under 25%.
Så vem hade kunnat förutsäga detta 2014 vid valurnan förutsäga den politiska situation som skulle uppstå? Helt klart är i alla fall att regeringen helt tappat greppet om migrationspolitiken, och det verkar bara bli värre. Det finns bara ett botemedel i nuläget innan kostnaderna och situationen för Sverige som land hamnar helt utom kontroll; Nyval.
Men jag hittade just denna rapport från Svensk Handel (länk). Den har egentligen inte ett dyft med invandringen att göra förutom att allt mer av polisens och rättsskipande myndigheters tid går till olika saker relaterade till invandringen, bråk på ”flykting”-förläggningar, mordbränder på dessa, gängkriminalitet, problem i utanförskapsområden och mycket annat. Länken är alltså att man lägger vardagskriminalitet och brottslighet på hyllan till förmån för antingen saker som är en direkt konsekvens av invandringen eller en uppenbar följdverkan. Ta och titta igenom rapporten från Svensk Handel, den är intressant.

Inga kommentarer: