lördag 5 februari 2011

Folkcenterdemokraterna


I den senaste Synovatemätningen som gjordes i slutet av januari fick Centern 4.7% av rösterna vilket är en minskning med 1.1% sedan tidigare mätningen.
Det är helt klart att man är desperata, 4%-spöket kommer att ta dem om utvecklingen fortsätter. Man fick 6.6% i höstens val.
Kristdemokraterna fick 3.6%, vilket var en liten ökning, med 0.4% sedan tidigare mätning, och folkpartiet fick 6.5% vilket var en minskning med 0.8%.

Samtliga dessa tre partier har under de senaste åren blivit allt mer marginaliserade och riskerar nu rasa ner under 4%-spärren. När man hör politiker från något av dessa partier uttala sig går de inte att skilja dem åt, det är samma soppa som kommer från alla tre. Man har alltså inga frågor som man kan särskilja dem med, och under den senaste tiden har de hamnat alltmer i skuggan bakom moderaterna. Så utvecklingen de senaste åren har lett till att dessa tre partier marginaliserats till den grad att deras väljare riskerar att se hur de hamnar under riksdagsspärren. Mot den bakgrunden kan det ju även vara klokt att inte rösta på något av dessa partier eftersom det kan bli en bortslängd röst, och väljarna kommer alltså överväga att lägga sin röst på storebror moderaterna för att inte ”slänga bort” sin röst på ett parti som inte får några mandat.
Såhär drygt ett halvår efter valet har man givetvis jobbat på att analysera valresultatet, funderat på vilka fel man gjorde o.s.v. samt ifrågasätta de partiledare man har. Man kommer givetvis då med dum navelskådning, om att man inte lyckats ”nå ut” med sina budskap, att man satsat på fel väljargrupper och en massa andra anledningar. Men problemet är att dessa tre småpartier inte har en egen politik, inte kan lova ett dyft, och är oskiljbara rent politiskt.

Nu kommer centerpartiet med idén att satsa på invandringen, dock med en liten variant. Detta säger Maud Olofsson i Expressen; ” – Man beskriver ofta invandringen som kostsam, att de inte jobbar. Jag vill istället beskriva en annan faktabas, nämligen att de bär upp välfärdens kärna runtom i landet. 
– Invandrarna är mer företagsamma än vi svenskar, de är mer högutbildade, de har en lägre ålder som vi behöver för vår demografis skull och åtta av tio kommuner skulle minska sin befolkning om inte vi hade invandringen.

Det gamla snacket var ju att det var så synd om alla som kommer till detta land, dragen in absurdum av (v) och (mp) som menar att alla som vill ska få komma hit om de vill.
Men nu kommer alltså Olofsson med påståendet att det finns en ”faktabas” som bevisar att de ”bär upp välfärdens kärna”.
Strålande Olofsson! Hon vill alltså baserat på en ”faktabas”, mena att invandringen inte belastar landet negativt. De beräkningar som finns anger kostnaden för invandringen till minst 50 miljarder, och det finns betydligt högre siffror beroende på vad man inkluderar. Men det finns ingen officiell statistik på detta, vilket är en aning märkligt i statistikens, SCBs, och trendernas förlovade land. Men man ska alltså tro Olofssons ”faktabas”, vad det nu är… Jag tror inte det behövs mycket logik för att inse att invandringen kostar enorma belopp, och att Olofsson hittat på ett nytt sätt att blåljuga.

Vidare är de mer "företagsamma" än svenskar. Det beror väl på vad man menar med företagsam, och kanske när det gäller de som varit i landet en massa år, men knappast på kort sikt gällande nyanlända. Men menar hon företagsamma när det gäller brottslighet så har hon definitivt rätt.

Sedan blev de högutbildade. Hoppsan, här har vi en riktig groda. Vi kan ju börja med att de inte kan ens svenska språket, sedan är en stor del analfabeter, och har knappt någon form av grundskola. Kanske några har någon form av gymnasieutbildning, men snittet är säkerligen ganska lågt, så att komma att påstå att de är högutbildade är även det en ren lögn.

Slutligen har vi att kommuner skulle minska sin befolkning om det inte vore för invandringen. Det kan mycket väl vara så, men mot bakgrunden att samma kommuner plockar in en massa flyktingar bara för att få alla statliga pengar, är att lura sig själv. För skattebetalare spelar det ingen roll om skattepengarna går till staten eller kommunen eller pengar tas ut i statsskatt som sedan överförs till kommunen. Alla vet att de mest välmående kommunerna i landet inte har tagit emot flyktingar, och inte heller vill göra det, men en del har partipiskats därtill. Kommuner som sköter sin ekonomi flyttar folk till - de som inte sköter den flyttar folk från. Enkelt.

Men tillbaka till vad jag började skriva om. Kan det bli så att de tre småpartierna KD, FP och C inleder ett samarbete för att kunna gå samman. Det måste ju vara bättre att få en liten del av en liten kaka än att inte få något alls, och får man inget alls är man nog dödsdömda framgent. Inget av dessa partier står för något klart och tydligt som medborgarna kan tro på, en klar politik och en klar röd tråd. Det är lite allmänt svammel om allt, som en amorf grå politik, som dessutom kan ändras efter mandatfördelningen, och man kan tänka sig att dela säng med i stort sett vilket parti som helst bara man får vandra i maktens korridorer.
Så min gissning är att man om något år slår ihop alla tre till Folkcenterdemokraterna, i förhoppningen av att gamla trogna väljare trots allt lägger sin röst i samma läger och på så sätt kommer man i alla fall in i Riksdagen, annars kan alla tre bli stående utanför med lång näsa. Att byta partiledare duger inget till, utvecklingen för dessa tre partier är solklar. Så om KD och C får några opinionsundersökningar som är under 4%, måste de göra något drastiskt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förhoppningsvis kommer dessa "landsförrädarpartier" att fa lämna köttgrytan o försöka försörja sig pa samma sätt som väljarbasen. Jipppi!!! Min egen lilla "spaning" är moderaternas kärnväljare sa sakliga kommer upptäcka att (M) är samma sak som "De gamla socialisterna". Faktum är ju att F Reinfelt inte är en skallig version av Gösta Bohman utan mer en ny version av Tage Erlander. Det är helt tomt pa högerflanken i svensk politik o det enda partiet som i viss man finns pa den planhalvan är SD. När väljarna upptäcker detta blir det nog svettigt för Fredde R.

En liten "bispaning". Snacka om att vänsterjournalisterna har makt i detta land. De har fatt det gamla "Högerpartiet" att bli ett sossepartiet. Fredde R gjorde ju den kortsiktigt riktiga observationen att det gar inte att vinna ett val om inte (M) lägger sig precis pa samma linje som genomsnittsjournalisten. Smart pa kort sikt men hur blir det pa lang sikt. Sen kan man ju tycka att det var taskigt av F Reinfelt att sno Monas väljare medans hon kämpade med det viktiga knullborgarmärket etc.

Ulmerkotten sa...

Ja, det behövs bara att informationen om vad de håller på med kommer ut. De "nya moderaterna" är inget annat än socialister, som är övertygade om att de, varandes den lilla politikereliten,vet vad som är bäst för den lille dumme medborgaren. Denne kan styras av media och går på alla floskler och utelämnande av fakta.
När den dumme lille medborgaren, som kanske inte är så korkad, börjar fatta vilken jättebluff man håller på med står faktiskt SD som enda alternativet.

Dessutom tror jag det finns en hel del gamla (s)-väljare som inte ser så milt på den invandringspolitik som förs. Många har byggt upp detta land, och ser nu hur man strör pengar omkring sig emedan de får en taskig pension och urkass vård.

Anonym sa...

Nu har Centerpartiet skitigt riktigt duktigt på repet! Adios centerpartiet=Lands Förrädare!