fredag 4 februari 2011

Javisst! Världsklass!


Svensk hälso- och sjukvård är i världsklass men den är tyvärr inte till för alla som bor i landet.”. Detta är ett citat från Miljöpartiet i dagens DN Debatt. Det är bara att hålla med, svensk sjukvård håller världsklass. För att vara ett modernt västerländskt land som inte varit i krig på flera hundra år, och med en liten befolkning är den verkligen av världsklass. Så usel som svensk sjukvård är världsklass, alltså någon form av världsrekord i uselhet.
Detta är ett citat från DN 4/1-11”Årligen sker det cirka 100.000 vårdskador som hade kunnat undvikas, enligt beräkningar från Socialstyrelsen.”
Eller vad sägs om att patienter tvingas larma personalen med kastrullock? Det är säkerhet, hightech och ”världsklass”! Det rapporterar SvD i denna artikel idag. Eller kanske denna, som belyser att vården är olika beroende på var man bor?

Mina egna erfarenheter av sjukvården i Sverige är desamma; en släkting till mig lyckades man ta livet av genom att införa antibiotikaresistenta bakterier på i vid en operation. Det tog ett helt år för henne att dö.
Eller en kompis till mig, vars far skulle få ryggmärgsbedövning som de lyckades klanta till. Det var ett halvår sedan och han har fortfarande ingen känsel i ena foten, och det rubriceras som en permanent skada.
Själv haltar jag runt på en hälsena, eftersom man inte hade tid på akuten, utan bad mig återkomma på utsatt tid senare. Jag infann mig på denna tid, fick betala 140kr för att få vänta 1.5h. Sedan tröttnade jag och gick hem. Ingen har hört av sig sedan dess. Men jag vet inte om jag törs utsätta mig för riskerna med en operation på samma sjukhus som lyckades ta livet av min släkting med bakterieinfektionen.

Jag har en hel rad exempel på hur usel svensk sjukvård är,och i stort sett varenda dag kan man läsa om brister, felaktigheter, misstag, och felbehandlingar inom vården. Och ovanpå det vill alltså MP belasta sjukvården ytterligare med massor med mer flyktingar och folk som olagligen befinner sig i detta land. Man kallar dem för ”papperslösa”, eftersom det låter som om det var synd om dem, när det i själva verket är personer som olagligen vistas i detta land.

I artikeln dräller det av floskler som ”medmänsklighet”, ” Sverige ska vara ett land som präglas av tolerans och öppenhet”, ” …ökad grad bygger på medmänsklighet och en positiv syn på mångfald”, ” Sverige ska vara en röst i världen som värnar skyddet för mänskliga fri- och rättigheter, inte ett land som förknippas med intolerans, rasism och främlingsfientlighet.”, ” Medmänsklighet handlar om att se sig själv i andra.”, ”… en öppnare och mer generös flykting- och invandringspolitik något av en hörnpelare. Det är en naturlig konsekvens av vår solidaritet även med människor utanför våra egna gränser.”

Man blir så grymt trött på dessa politiker som är mästare på att slänga ur sig substanslös smörja med hjälp av trevliga honnörsord som inte betyder ett dyft.

Faktum är att vi har en alldeles för generös flyktingpolitik redan, och har haft det alldeles för länge. Nu får andra länder ta sitt ”ansvar”, eftersom vi redan är lidande av en idiotisk integrationspolitik, som egentligen är en segregationspolitik, kravaller, brottslighet, och enorma kostnader som en följd av den felaktiga politik som bedrivits och bedrivs, och MP vill göra situationen ännu värre, med en rad tycka-synd-om floskler.

Den absoluta majoriteten som kommer hit är inte flyktingar, utan ekonomiska lycksökare. De riktiga flyktingarna kommer inte till Sverige om de inte ingår i FN:s flyktingkvot. 2010 tog Sverige emot 40% av hela EU:s flyktingkvot, och man frågar sig om Sverige har 40% av EUs invånare. 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alltid tyckt ordet "inkräktare" passar mycket bättre än "illegal flyktig" eller "papperslös". Det handlar ju om personer som inte har någon rätt att vistas här.

Anonym sa...

Vill att invandringen skall bekostas av MP's partibidrag och när det är slut, då blir det på politikernas löner, för jag vill inte bidra med med min inkomst på det här oavsett vad media vill påstå.
Eller, för varje bidrags invandring så skickar vi ut en MP eller FP politiker.
Snabbt så blir vi av med dessa oansvariga politiker.

Anonym sa...

Miljömupparna går till attack redan nu,för de vet hur det kommer att se ut efter nästa val!

Anonym sa...

Sveriges sjukvård har varit usel sedan länge, det mesta gällande vår sk "välfärd" (cynism)havererar då politikerna glassar vidare på 70-talets välfärd då vi faktiskt var rätt bra på det mesta. Sedan hann tiden ikapp oss och sprang ifrån med besked! Sverige känns som ett sjunkande skepp med ett gäng inkompetenta politiker vid rodret...

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna!

Jag håller med Er. Eftersom jag bott i Tyskland i sådär 10år, och upplevt hur bra sjukvård man har där, är det en aning frustrerande både att drabbas av sjukvården här, MPs idiotiska uttalanden om att vi skulle ha en "vård i världsklass", samt det enkla faktum att det faktiskt finns folk som tror att vi har bra sjukvård i detta land.
Men det är klart, har man inte upplevt något annat, och indoktrineras av media och politiker, tror man kanske det till slut,emedan sanningen är en helt annan. Övertron på svenska myndigheter är i stort sett total, och att det finns svenska medborgare som skulle tro både på de rena lögner MP häver ur sig, samt alla floskler är för mig en ren gåta. Indoktrineringen under årtionden måste ha varit effektiv och total.

Anonym sa...

Man blir kanske hemmablind när man inte är "berest"? Men av någon anledning är ju Sveriges sjukvård populärare än nånsin.

Anonym sa...

Varför är det bara SD som vågar tala klarspråk för väljarna från talarstolen i riksdagen? Bildt, Billström, Reinfeldt, Lars Danielsson mfl. vet om att den svenska asyl- och migrationslagstiftningen allmänt anses tokliberal och även ger negativa socioekonomiska konsekvenser men de vågar ändå inte öppet ta tag i problematiken. Istället får de verklighetsfrämmande flumliberalerna som förespråkar global solidaritet på bekostnad av svenska skattemedel fortfarande ha inflytande på invandringspolitiken. Inser de inte att en fortsatt tokliberal invandringspolitik kommer att skapa främlingsfientlighet på riktigt?
Det går inte att behandla väljarna som småbarn längre. Precis som folk slutat tro på tomten så har de flesta (tack vare t.ex. TV3s Efterlyst samt alternativa websidor som politisktinkorrekt, friatider och flashback) även slutat tro på sagan om det problemfria multikulturella paradiset.

Anonym sa...

VALBOSKAP HANDLAR DET OM, INGET ANNAT!

Anonym sa...

Hej, bor i Schweiz sedan 10 ar. Vid en jämförelse sa är Svensk sjukvard kass. Bara som ett exempel, vardkö är i stort sett okänt här nere.

För övrigt sa är det ju rätt tragiskt att se sitt gamla hemland ga mot sin kollaps. Att det sker avsiktligt fran eliten gör inte saken bättre. Tyvärr har det nog gatt för langt, folk är genomindoktrinerade av media o den härskande eliten skithög pa sin kosmopolitiska vänsterideologi. Precis som i nazityskland sa maste nog det gamla systemet göra total bankrutt innan nagon ändring sker. Men vad väntar sedan? Balkanisering? Inbördeskrig? Kalifatet? Kanske de "attraktiva" sticker o lämnar puckona som röstat fram eländet att sta där i sin skit. Ja vem vet.

PS Ha ha "inkräktare" det ska jag börja köra med. DS

Ulmerkotten sa...

Inkräktare är faktiskt en ganska bra benämning. De har ingen som helst legal anledning att finnas i Sverige. De inkräktar på vårt territorium.

MP är faktiskt en samling med kommunistiska verklighetsfrämmande idioter. Sorry för språkvalet, men de är för ett totalitärt samhälle som baseras på vad de tror och tycker är rätt, inte på logik eller respekt för den enskilde medborgaren. Som i alla kommunistiska regimer gäller medborgarna är till för samhället - samhället är inte till för medborgarna.

Framtiden ser allt annat än ljus ut i Sverige, och förr eller senare kommer det nog bli regelrätt krig mot islam. Nu försöker politikerna predika acceptans och förståelse. Men problemet är att de har ingen acceptans för oss. De vill införa islam till varje pris och vi är i deras ögon otrogna som inte är vatten värda och enligt koranen bör dödas. Så mycket för ömsesidig förståelse och respekt.

R sa...

Miljöpartiet är ett jävla ogräs! http://www.hesperus.nu/?p=604