onsdag 23 februari 2011

Vad ska Billström göra nu?

Nu är Sveriges flyktingförläggningar knökfulla med bl.a. lycksökare från MENA-länderna och zigenare från Balkan. Man hyr in konferensanläggningar, stugbyar och campinganläggningar för att klara läget. Sverige har tagit emot 30% av hela FN:s flyktingkvot för EU, och nu kan man i denna artikel läsa att det kan bli en flyktingvåg på kanske 750.000 från Libyen, över EU. Vad ska Billström och Eliasson göra nu? Alla har ju rätt till en individuell flyktingprövning, vilken tar flera månader, och sedan är det överklaganden till migrationsdomstolen.

Tja, Sverige tog ju emot 30-40% av hela FN:s kvotflyktingar senast, så det är väl så det blir väl sådär en 250.000 stackars flyktingar som ska tas omhand i detta land.

Som Eliasson, generaldirektör för Migrationsverket uttryckte det; ”…vi har en tradition av generös flyktingpolitik.” eller Billström, vars partipiska svängde över landet med hot om lagändringar för de kommuner som inte var ”solidariska”.

Så vad ska de göra nu? Kommunernas självbestämmande är en del av Sveriges grundlag, och man kan inte tvinga dem att ta emot fler flyktingar, och dessutom har de säkert ont i häcken efter Billströms senaste slag med partipiskan, och har lärt sig något av erfarenheten, trots den minst sagt rundliga monetära ersättningen från Migrationsverket. Drygt 1.2 miljoner per ensamkommande flyktingbarn, eller skäggiga muslimska ankarmän som de mera korrekt borde benämnas.

Nu har vi alltså Libyen. Men vad kommer att hända i Egypten? Där snackar vi om några miljoner kristna som antagligen kommer att hamna i onåd med 90% muslimer, och det går säkert rykten om det lilla landet i norr som flyter av mjölk och honung. Eller hur är det i med Bahrain och Jemen?

Man kommer sannolikt ändra lagstiftningen och tvinga ut ”flyktingar” i kommunerna, för att de inte är tillräckligt ”solidariska”, och det ger rikspolitikerna fritt spelrum. Det kommunala självstyret går därmed i graven, och det finns ingen anledning att ha kommunalpolitiker, allt kan beslutas av statliga tjänstemän som solidariskt styrs av politiker och migrationsverket.
Så nu ska du svenske medborgare vara solidarisk, betala världens högsta skatt och se till att alla som vill komma hit verkligen känner sig väl mottagna. Grattis! Hela Sverige blir ett stort Rosengård eftersom vi är ett ”multikulturellt land”. Känn dig berikad!

Som vanligt förutsätter jag att blogglänkningarna från SvD till denna blogg inte kommer att fungera. SvD har nämligen svarlistat denna blogg trots att man inte har publicistiskt ansvar. Så mycket för yttrande och tryckfrihet lille medborgare.


Add: Jaha, Billström försöker tona ner problemet som man kan läsa i denna artikel i DN. "Bibliska proportioner". Javisst, Sverige tog emot 32.000 flyktingar, varav 95% var ekonomiska lycksökare, hitsmugglade för ca 100.000kr/person. Vad har detta kostat?
Vi har tagit emot lycksökare i alldeles för stor omfattning, och nu om det kommer riktiga flyktingar, är systemet överbelastat, knökfullt och kostar enorma belopp. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller fullständigt med. Har inte politiker kontakt med vanligt folk så dom förstår vad som pratas i hemmen och på arbetsplatsers fikarum.
Varför ska Sverige vara hela världens socialbyrå.
Många kommuner har redan idag fått sin beskärda del av dessa skäggiga Sk. " flyktingbarn" som står för en stor del av den kriminalitet som florerar på orten där de är placerade.
Kanske måste de kommuner som inte vill bli påtvingade mer flyktingar göra som Söderhamn riva det fastighetsbestånd som inte är uthyrt.
Kanske det är dags för Danderyd och Täby att ta emot lite balkan romer. Nu när fattiga norrlandskommuner sätter klackarna i backen.
Fan tro;et

Ulmerkotten sa...

Ja, det är minst sagt illa. Samtidigt har vi en hög arbetslöshet, och våra unga flyr till Norge för att få jobb.
Att mot den bakgrunden importera en massa, ekonomiska lycksökare från MENA, med låg utbildning som inte kan svenska är direkt ansvarslöst. Räknar man lite på saken är det tveksamt om de s.k. ensamkommande flyktingbarnen, hinner betala igen det de kostat samhället innan de går i pension. De kostar 1.2miljoner per "barn" och år.