söndag 20 februari 2011

Nisse i Hökarängen gråter


Bilderna på DN:s förstasida är en riktig propagandahöjdare. Till vänster har vi alltså en pappa med sju små barn någonstans i Afrika, och de ser skitiga ut och bakgrunden ger intrycket av att allt sandigt, lerigt och dött. Svält och elände bara lyser i betraktarens öga.

Till höger har vi en kvinna i slöja som sitter inomhus sannolikt i Sverige, i en stor mysig skinnsoffa, uppenbarligen med plats för fler.
Det är alltså inget som säger att personerna på bilderna har ett dyft med varandra att göra, men kopplat med bildtexten ska man få intrycket att i soffan är det en mor som saknar sin familj bestående av hennes sju barn och man, som är kvar i Afrika, och det omänskliga svenska rättssystemet i detta land gör att de inte kan förenas. Snyft…Nisse i Hökarängen gråter så tårarna sprutar över den omänsklighet som drabbat denna familj..

Sedan går hela artikeln ut på att passkraven vid anhöriginvandring är orimliga, och omänskliga.
Om vi nu förutsätter att kvinnan är mor till barnen och det är hennes man, kan man fråga sig varför hon flytt från hela sin familj? Vidare ska man veta att det kostar ca 100.000kr att bli smugglad till Sverige. Det är mellan 5 och 10 årslöner i Afrika. Och om kvinnan nu var desperat flykting, varför valde hon just Sverige, ett litet land i norra Europa?

Nu ska man alltså få bilden att det logiska är att hela hennes familj ska få komma hit. Men man frågar sig i stället om inte det vore smartare att skicka tillbaka henne om hon nu lyckats lokalisera sin familj efter sin ”flykt”? Och visst är det märkligt att det är någon form av fenomen att sedan länge försvunna familjer hittar varandra någon vecka efter att en av dem fått PUT i Sverige? Inga krav ställs på DNA-testning, och artikeln menar att det är orimligt att ställa krav på pass eller andra giltiga identitetshandlingar.

Min slutsats är att det är en riktigt bra propaganda- och PK-artikel. Man blir imponerad av DN:s journalistik.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk hellre på alla fattiga ensamstående svenska mammor eller äldre som far illa på äldreboenden. Det är där pengarna skall läggas. Inte på att importera bidragstagare och från en sådan religion som inte kan integreras i ett sekulärt demokratiskt samhälle.

Anonym sa...

Jisses vilken propaganda. Det "elaka Sverige" som vägrar hjälpa den stackars flyktingen...

Inte undra på att Sverige har så generös flyktingpolitik när förrädare som DN basunerar ut sin dynga.

Ulmerkotten sa...

Javisst. Detta är ren propaganda men det inser inte folk, de låter detta fall vara representativt för alla. Dessutom har vi en solskenshistoria i SvD idag på samma tema. Riktig propaganda det åxå.

Anonym sa...

Kan DN DNA-garantera att kvinnan är mor till barnen och att det är hennes man på bilden?

Frågan är:
Varför betalade hon ca 100.000 kr för att bli smugglad just till Sverige?

Jag kan förstå att kvinnan var i desperat situation som flykting.

Vem har kontrollerat hennes påstående "-Min man och jag greps av Al-Shabab, som påstod att vi samarbetat med etiopiska armén. Milisen skrek att jag sålt min kropp till etiopiska soldater. Jag tänkte bara.."?!

Varför valde hon just Sverige men inte ett annat land som det är BILLIGARE att bli smugglat till?

Varför gräver inte DN för mer detaljer som kan hjälpa verifiera hela snyfthistorien?

Anonym sa...

Sverige är det bästa landet för dem som inte vill arbeta.
Förstår inte era protester kära läsare.
Sedan behöver man aldrig lära sig språket för att bli medborgare i Sverige.
Dessutom har man rätt till tolk oberoende om man bott i landet 4 dagar eller 40 år.
Medan man söker asyl kan man laga sina tänder och annat smått och gott.

Ulmerkotten sa...

Jag tror detta är ett nytt grepp av människosmugglarna. Migrationsverket har börjat tröttna på "ensamkommande flyktingbarn", och deras anhöriga så varför inte prova med att skicka hit några huckleklädda damer med snyfthistorier, för att få hit fler muslimer?

Anonym sa...

Vilket tragiskt öde! Jag hoppas Sverige gör ett klimartsmart val och återförenar familjerna i deras ursprungsländer. De blir säkert överlyckliga om Sverige hjälper dem att återses efter alla dessa år, hemma hos sig i sina ursprungsländer. Med all säkerhet, med tanke hur driftiga dessa immigranter är, så har de även tillskansat sig lite västerländsk know-how under tiden i Sverige så omstarten hemma med familjen kommer säkert att bli en succé. Dessutom vore det egoistiskt av Sverige att behålla all afrikansk spetskompetens här. Vi har ju trots allt hög arbetslöshet och det har, hör och häpna, t.o.m. varit tal om diskriminering av invandrare på den svenska arbetsmarknaden. Det blir således lite av en win-win situation om de återvänder - de kan ju knappast diskrimineras i hemlandet och de slipper känna sig som snyltare här i Sverige samtidigt som Sverige slipper att oroa sig för deras fortsatta försörjning. Tack för den här tiden, lycka till och farväl. Glöm inte att skicka ett vykort när ni kommer fram. PS. Hälsa familjen. D.S.

Ulmerkotten sa...

Men om Al-Shabab är problemet, är det väl bara för någon svensk legation i Afrika att kontakta den svenske medborgaren Fuad Shangole och tala om för honom hur synd det är om denna dam.

Missa inte denna länk om Fuad Shangole: http://www.expressen.se/nyheter/1.2284722/svenske-medborgaren-ger-order-om-stympning

Anonym sa...

Jag måste bara säga att nu får det räcka i Sverige med snyftet över stackars stackars fattiga människor. Sverige kan inte Olof Palme hjälpa jordens människor, och de vill inte bli hjälpta som vi i Sverige så naivt tor, de vill få gratis ( det finns inget gratis i den globala ekonomin) det finns skattepengar, de vill tjäna pengar där det finns pengar och de vill få ett svenskt pass så de kan resa utan att bli stoppade i tullen. om vi skulle värdera ett svenskt pass i pengar skulle vi få lägga till ett antal nollor - så mycket betyder ett svenskt pass ute i värden. Men det fattar inte naiva Sverige... Tillslut vill folk inte betala skatt längre, punkt slut och då finns det inga pengar att betala komvux och andra roligheter med. Kanske lika bra. Då kan i alla fall folk få välja om man vill "hjälp" fattiga eller lägga sina intjänade pengar på andra saker. Det måste vara upp till varje medborgare i ett land att bestämma detta själv. Möjligheterna finns i privata stiftelser och organisationer. Politikerna borde sluta använda sina dyra löner till att handlägga invandrar ärenden och göra nytta i stälet. Sverige är inte en modern förebild längre.

Robin Shadowes sa...

Det är just sådana där artiklar som kan få valda delar av den dumma fårskocken att gå ut och demonstrera för att familjen skall återförenas, givetvis i Sverige, aldrig i Kenya. Vilket förmodligen precis är syftet med artikeln att provocera fram en sådan demonstration så får man anledning att skriva fler artiklar om "kampen" för "solidaritet" med "utsatta" und so weiss.

Freddo sa...

Herre josses! Svensk media bler bara mer och mer pinsam. Tur att man med internet har tillgang till utlandsk media och mer balanserad bild av varlden.

Freddo sa...

Nu ar det kokta flasket stekt. Tur att man har tillgang utlandsk media via internet sa att man inte enbart maste lasa san har skit.

Anonym sa...

delstaten minnesota har ocksa en stor (naja) diaspora fran afrikas horn och i likhet med sverige har den overvaldigande majoriteten kommit som anhoriga. invandringen borjade i under nittiotalet och tog rejalt med fart vid ordsekelskiften. men sa kom det sig att runt 2005 anvande INS dna-teknik foratt genomfora en handfull stickprover. nar resultaten kom trodde man forst att det blivit fel, sa man utvarderade testmetoderna och samlade in en storre mangd data.

lo and behold, resultaten blev de samma igen; over nittio procent av "slaktingarna" var inte biologiskt beslaktade. nar applikanterna konfronterats med testresultaten och efter langa pedagogiska utlaggningar om vad dna ar och varfor ett dna-test vager tungt, borjade sanningen lacka fram: "anhorighetsinvandringen" ar big bususiness i etiopien/eritra/somalien dar "slakltskap" och tillhorande american dream saljs till hogstbjudande.

som tur ar hande nu detta i usa och resultatet blev att man tvarstoppade all invandring fran afrikas horn; numera spelar det ingen roll vilka asylskal man har eller hur starka bevis pa familjeband man lagger fram; somalier gora sig icke besvar.

i det helt hypotetiska scenariot att sverige skulle gora motsvarande stickprovskontroller far man val formoda att resultatet skulle blivit diametralt annorlunda. formodligen en utredning om strukturell diskriminering av invandrare fran afrika, dar fragestallninigen ar hur sverige kan tillata sig ha en sa inhuman flyktingpolitik att desperata somalier ser sig tvungna att ljuga om familjeforhallande for att fa komma.

Anonym sa...

Flyktingsmugglarna har såna stora resurser idag, så de försöker på alla sätt att få hit illegala flyktingar. Juristerna i Sverige tjänar sedan stora pengar på att bluffa det överbelastade Migrationsverket.

LÄS OM HANDLÄGGARNA PÅ MIGRATIONSVERKET - http://meritwager.wordpress.com/

Erik sa...

Ut med alla j-la fejkflyktingar! Sverige tillhör svenska folket!
Rösta SD 2014! Mer eller mindre det enda som hjälper oss sparka svenskhataren Reinfeldt i arslet!