torsdag 17 februari 2011

Har vi sett historien förut?

Visst är det märkligt, det är helt tabu att nämna att detta handlar om organiserad verksamhet från zigenare i Östeuropa. Vi har DO som höjer svärdet så fort någon ens nyser att zigenare stjäl, blir förföljda av butikskontrollanter eller på annat sätt får tillmälen. Sådär 50.000kr brukar vara ett standardbelopp på för den som vägrat zigenare tillträde till sin butik eller kört ut dem. Visst är det förbaskat märkligt att det är en ren skröna att zigenare stjäl, och samtidigt har man hemligstämplat en utredning av BRÅ, som man kan läsa i denna artikel som är 15 år gammal. Jag citerar Jan Guillou "Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades.”

Givetvis finns det inget nyare material – vem skulle våga tillsätta en utredning eller ta fram statistik?

Men givetvis är det agg mot folkgrupp att påstå att zigenare stjäl, eller hur DO? Men bevisa då att så inte är fallet innan Ni agerar springpojkar åt zigenare som vill få extrainkomster via Er verksamhet.
I SvD är det givetvis helt förbjudet att ens nämna att det handlar om organiserad zigensk stöldverksamhet. Som vanligt, det får man läsa mellan raderna. Vi har sett historien tidigare. Så är det med nyhetsmedia; man får publicera precis vad man vill eftersom vi har tryckfrihet - men bara om det är PK.


Inga kommentarer: