tisdag 22 februari 2011

Välkomna till 2011!

Hittade detta underbara uttalande av två vänsterpartister, Bengt Berg och Siv Holma, i dagens SvD på i denna artikel. Jag citerar slutklämmen som är helt underbart naiv och rent idiotisk:

”Så, det är av demokratiska och yttrandefrihetliga skäl uppenbart för de flesta av oss att nu gällande tv-avgiftsystem garanterar Public Service självständighet gentemot såväl politiska som kommersiella makthavare. Vi måste kunna lita på Public Service autonoma ställning oavsett vilken politisk färg som regeringen för tillfället har!”


Snälla Holma och Berg, vi skriver 2011, och inte 1965. Det finns kommersiella kanaler, satelliter, internetinformation i form av siter och bloggar, Public Service är dött. Det enda man hänger kvar på är en tunn stödtråd som baseras på att politikerna kan köra ut sin propaganda via PS, och dessutom lura i naiva medborgare att de får opolitisk, korrekt, och opåverkad samt ”fakta” information via PS. Den som känner till verkligheten vet att så inte är fallet. Public Service bedriver ren propaganda, precis som Era partikamrater i Nordkorea, Venezuela, Kina och på Kuba. De hävdar givetvis som PS här i Sverige att de tillhandahåller fakta och ren information. Det gör även Al-Jazeera, Iransk TV, och alla andra media i världen. Ingen vill ju betala för propaganda, eller hur? Och som de gjorde i forna DDR, självklart vill Ni varken att man publicerar namnen på de journalister och politiker som finns i SÄPOs register, och ej heller vill ni se att duperingen av medborgarna via PS försvinner. Och visst är då tv-avgiftssystemet perfekt? De som inte vill se propagandan via PS, tvingas ändå betala för den för att de har en ”kanalväljare” på en DVD eller ett TV-kort i en dator. De ska tvingas att betala vare sig de vill ha PS eller inte. Eller varför ska de inte tvingas att se den opolitiska, information PS tillhandahåller?
Som sagt året är 2011. Välkomna till verkligheten. 


Add: Som vanligt, och ett bevis på hur yttrande och tryckfriheten fungerar i detta land kan jag rapportera att blogglänkningen ovan till SvD inte fungerar. Men inte styrs media från direktiv från ovan...trots att de inte har publicistiskt ansvar för det jag skriver här. 

Inga kommentarer: