söndag 13 februari 2011

Nytt drag av tidningarna, lite funderingar, del 6

Men man hade fortfarande en kanal öppen till kommentering, det var blogglänkningar. Det är ju enkelt att starta en blogg, skriva det man vill och sedan länka till en artikel i en tidning
Detta accepterades ytterligare några månader, och problemställningen var givetvis den att tidningarna inte hade publicistiskt ansvar för det som publicerades på bloggarna. Man hade alltså hamnat emellan funktionen att ge skenet av att man skulle upprätthålla yttrande och tryckfrihet och de politiska direktiven. I den situation man befann sig slutade detta med att de politiska direktiven från toppen på propagandaorganisationen givetvis hade högre dignitet är yttrande och tryckfriheten. Alltså raderade man även blogglänkningar som inte var politiskt korrekta. För att hålla skenet uppe tillät man dock länkningar till politiska motståndare. Till exempel var på SvD länkningar till ”Röda Malmö” eller ”Kommunisternas blogg” helt godkända, emedan länkningar till siter som kritiserade invandringspolitiken bannade.
Någon månad före riksdagsvalet kulminerade detta, och TV4 hade vägrat att sända Sverigedemokraternas valfilm, trots att den uppenbarligen inte stred mot lagen. Vissa ropade på övervakning av det svenska valet av oberoende valobservatörer, men det avfördes snabbt med yttranden som ”Vi har en lång tradition av demokrati, fria val och därför är det rent larvigt att ropa på detta.”. Givetvis hade man precis innan valet dragit igenom en grundlagsändring med innebörden att Sverige är ett multikulturellt samhälle.
Vid tillfället hade man alltså blockerat SD:s valfilm, man hade styrt och kontrollerade media, man tillät inga kommentarer i vissa frågor, och man raderade blogglänkningar som inte passade.
Trots allt detta kommer alltså Sverigedemokraterna in i Sveriges Riksdag. Det slog ingen av de etablerade politikerna att man i själva verket för en felaktig politik som är emot det svenska folkets vilja. Nej, i stället befäster man sina bastioner och fortsätter som tidigare. Man lägger givetvis en proposition på grundlagsändringen om det multikuturella landet igen för att detta ska bli lagtext. På så sätt har man legaliserat i princip allt som understödjer den politik man avser föra. Men man har även identifierat de största hoten mot sin politik, och ett av dessa är siten ”politiskt inkorrekt” , PI.
Detta är ganska intressant, denna site publicerar det media inte vill publicera alltså saker som inte är politiskt korrekta. Därvidlag drar man sig inte för att publicera allt som är knutet till invandringsrelaterade problem, men är det brott och annat som begåtts av svenskar publicerar man det. Givetvis finns otaliga och direkta angrepp på Diskrimineringsombudsmannen (DO), man undrar varför vissa brott som är direkt relaterade till invandringen inte publiceras i media, krav från muslimer i Sverige, o.s.v.

Denna site är en av de mest fruktade av de politiska korrekta som finns. Efter att läst innehållet på denna site i ca ett år, kan jag bara konstatera att de har problem. Problemen är mycket svåridentifierade, men enbart datatekniska. Det är mycket långa laddningstider på sidan, det normala för alla siter ligger på någon sekund, emedan när man laddar PI kan det dröja 30 sekunder minst om inte webbrowsern tröttnat dessförinnan.  De som jobbar med PI jobbar febrilt på att lösa problemen, och man gör så gott man kan.

Men nu uppstår frågeställningen; i ljuset av att man censurerat kommentarer till tidningar sedan ca 1 år, man har raderat opassande blogglänkningar knappt ett år, och man måste uppenbarligen se den kommunikation som sker på ”gräsrotsnivå” och på siter startade för att ifrågasätta vad som händer – är det då orimligt att tro att man skapat programvaror och lagt andra spärrar på nätet för att försvåra medborgarnas rätt att kommunicera?
Mitt svar på denna fråga, och efter att studerat detta några år och hur den svenska propagandaapparaten fungerar håller jag det mycket sannolikt att så är fallet. Det enkla faktum att medborgarna kan kommunicera och utbyta erfarenheter och åsikter är ett direkt hot mot hela propagandapyramiden. Då i synnerhet vad beträffar de siter som ifrågasätter vad som pågår som en form av nyhetsmedia och dessutom tillåter kommentarer med mycket högre ”till tak” än vad etablerade nyhetsmedia gör.
Själv upptäckte jag att mina länkningar från denna blogg till SvD inte fungerade. Mycket märkligt, det har de alltid gjort tidigare, men det verkar som man har en lista på IP-adresser som inte tillåts som blogglänkningar, och på så sätt har an stängt porten för de blogglänkningar som inte är PK.

Tillbaka till min huvudtråden. Baserat på de enkla fakta att Sverige var spioncentral under andra världskriget, att FRA har en lång och mycket framgångsrik historia när det gäller signalövervakning och kodknäckning, det faktum att svenska politiker och journalister haft ett samarbete med forna DRR, och att vi pratar om omvälvande krafter i svensk politik; tror verkligen någon att det är en ren slump att kommentarer försvinner, att blogglänkningar försvinner, och att siter som inte är PK har kontroll över har kommunikationsproblem. Hade man dock totalt blockerat hade det varit uppenbart vad man håller på med, men i och med att man vill upprätthålla visionen av att Sverige är en demokrati med tryck och yttrandefrihet gör man försiktigt fram. Det gäller bara att kunna se mönstret. 


Javisst, jag målar faen på väggen. Men jag gör hellre det än att vara så naiv att jag inte tror att jag idag 2011 är utsatt för ren propaganda. Vi har varit utsatta för propaganda i minst 50år, titta gärna på tuben och några gamla "Anslagstavlan" om du inte tror mig. Men idag finns givetvis ingen propaganda...tror man det är man som sagt naiv. 

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Det är inte bara PI som har haft "tekniska" problem utan även deras konkurrenter FT (Fria Tider) och FN (Fria Nyheter). I det förra fallet har problemen börjat först på senare tid medan dom senare säkert haft problem i drygt ett halvår. Nyligen låg både FT och FN nere i en vecka en och en halv. Man kanske testade hur länge man vågade ta ner dem innan folk började reagera. Som tur är gjorde folk det och jag vet det startades trådar om det på både Flashback och Exilen men även omnämndes av oroliga människor på diverse olika fria bloggar. Hade inte folk reagerat hade man nog vågat utöka tiden sidorna låg nere. Tiden är väl ännu inte mogen att våga ta ner dem permanent. Tidigare ikväll upptäckte jag att både FT och FN låg nere igen samtidigt! Hur stor chans att det skulle ske slumpartat? Nu är förvisso FT uppe igen men FN ligger fortfarande nere.
Hade dom varit smartare så hade dom plockat dom mindre bloggarna först eftersom inte lika många kommer sakna dem om dom försvinner. Men vem vet, kanske dom redan gjort just detta. Bloggarna Spikharry och Allahu Akbar upphörde båda att blogga under mystiska omständigheter. Kanske har dom blivit hotade till tystnad. Han som drev den senare var killen som väckte en viss uppmärksamhet för att ha tältat i Vilks trädgård en helg. Det var efter det eventet förra sommaren som problemen började för honom. Även den uppkäftiga och icke politiskt korrekta bloggen Demokratbloggen blev nyligen uppmärksammad på att han blivit polisanmäld för HMF. Så det verkar som om tumskruvarna håller på att dras åt.

Juilia Dred sa...

Kan du inte länka till SvD längre? Om det finns en mening bakom så är läget allvarligare än jag trodde nästan. Hm, vi får se hur det går för mig när jag kommer tillbaka. Om jag orkar.
En intressant sak jag har märkt med Metrobloggen är att min blogg ständigt hoppar upp och ner från sin plats i Politikkategorin. Ena dagen ligger jag ganska högt upp på plats 20 och nästa dag kanske helt osynligt längst bak på plats 1554, bland inaktiva bloggar med tre inlägg som skrevs 2007. Jag har alltid undrat över det där, men det kanske finns någon bugg i systemet bara...