måndag 14 februari 2011

Svenska ungdomar till Norge


Jag såg för någon dag sedan ett program på SVT Agenda om hur svenska ungdomar efter skolan emigrerade till Norge. De fick ta skitjobb där, som norska ungdomar inte ville ha, fick uselt betalt och levde under nästan slavliknande förhållanden. Det är ju illa nog, men det intressanta är att det var uppemot 40.000 per år som flyttade till Norge.

Nu kan vi jämföra detta mot den invandring vi har, på kanske 100.000 per år, varav ca en stor del är svenskar som kommer tillbaka efter utlandsarbete/vistelse. Men minst 50.000 som flyttar hit är invandring, och eftersom man nu har kapat ner anhöriginvandringen borde nettoinflyttningen av de som är i arbetsför ålder vara ungefär detsamma som antalet svenska ungdomar som flyttar till Norge.

Det verkar som man inte gjort ett dyft i Sverige för att stoppa denna utvandring. Detta finner jag mycket märkvärdigt med tanke på att dessa ungdomar är en mycket viktig resurs, och samhället och föräldrarna har spenderat mycket stora summor på dessa ungdomar om man lägger ihop allt uppfostran, mat, skola, barnbidrag och mycket mer. De är helt enkelt vår framtida försörjning, och den bästa arbetskraft som finns att tillgå.

Vad man håller på med är alltså att substituera svenska ungdomar som precis har gått ut skolan eller gymnasiet mot arbetskraft från MENA-länderna i synnerhet. Vi plockar alltså in lika många personer från MENA-länderna som flyttar till Norge i stället för att sätta in åtgärder som får de svenska ungdomarna att stanna i landet.
Förutom anpassningsproblemen, som inte någon kan ha missat i form av kravaller, ökad brottslighet, språkproblem m.m. har vi alltså enorma kostnader för invandringen. Lågt räknat kanske 50 miljarder per år. Lapptäcket över åtgärder som sätts in stiger hela tiden och även kostnaderna. Politikerna tillstår att det finns lite ”integrationsproblem”, och anställer fler poliser, förflyttar problemen till arbetsförmedlingen och snackar allmänt strunt.

Men det är väl ganska självklart att en s.k. flykting, eller rättare sagt ekonomisk lycksökare från MENA, har självklara anpassningsproblem till det svenska samhället. En stor del är lågutbildade och kommer från en helt annan kultur och religion. Om vi förutsätter att det dröjer 5-10 år innan en s.k. flykting kommer i förvärvsarbete, har alltså personen försörjts av svenska skattebetalare under denna tid. Om vi nu baserar inkomsten personen får och räknar på ca 30% i skatt pratar vi alltså om mellan 15-30år innan personen blir lönsam för Sverige. Detta är krasst räknat, men tyvärr sant. Om vi pratar om somaliska s.k. flyktingbarn blir matematiken ännu sämre, och man kan faktiskt betrakta det som en vinst om historien går ihop innan pensionsåldern.

Så varför bedriver man denna invandringspolitik i stället för att se till att de ungdomar som går ur skolan får arbete här i Sverige? Man kan tänka sig en hel rad åtgärder, men i stort sett inga finns. Man svamlar om multikultisamhälle och försöker legalisera vad man håller på med emedan våra svenska ungdomar flyr landet och flyktingströmmen bara ökar.

2 kommentarer:

Urban sa...

Men vi måste komma ihåg att regeringen kallar dem flyktingar vilket är en viss skillnad,men likväl helt åt h.vete

Ulmerkotten sa...

Sverige tar emot 30% av EU:s flyktingkvot idag, vilken fördelas av FN. Jag vill minnas det är 1600st, och det är riktiga flyktingar.
De andra som kommer hit är till 95% rena ekonomiska lycksökare som betalt ca 100.000kr för att bli smugglade hit. De är inga flyktingar och det är bara att skeppa tillbaka dem.