tisdag 3 januari 2012

De sju strutsarna

Det står sju strutsar med huvudena nere i sanden. Den åttonde strutsen har huvudet ovanför marken och ropar ”Det kommer ett lejon!”. ”Men så trevligt då med sällskap.” ,säger en av de sju strutsarna.” ”Javisst”, säger en annan av de sju, ”vi kanske kan lära oss något.”. Den åttonde strutsen skriker; ”Men fatta nu! Jag snackar om ett lejon, inte en trevlig hare eller kanin.”.
”Lejon?” säger en av de sju som har huvudet i marken. ”Jag har hört att det är snälla och vänliga djur, som ofta haft en svår uppväxt.”. ”Så är det nog”, säger en annan, och tillägger ”Lejonet kanske har kommit hit för att hans kompisar inte tyckte om honom. Det nog väldigt synd om honom. Välkomnar vi honom snällt får vi säkert en ny kompis.”
Den åttonde strutsen skriker åt de sju, som fortfarande har huvudet under sanden: ”Ni är förbannat korkade, vem som helst vet att lejon äter strutsar. Står vi kvar blir vi uppätna!”
Det blir några sekunders tystnad och sedan säger en av strutsarna: ”Kanske vi skulle införa en regel om att lejon här inte får ha klor och vassa tänder.”. ”Strålande idé” säger en annan struts, och strutsarna med huvudena är lyckliga under sanden samt man har diskuterat saken och uppnått koncensus. En av strutsarna med huvudet i sanden säger ”Jag ska publicera en vitbok om rovdjur som är missförstådda varelser, och så har jag skrivit en text som handlar om de myter vi strutsar och andra har om rovdjur. Egentligen är de ju bara missförstådda.”

Som du säkert fattat, handlar ovanstående om sjuklöverns politik. Det är sju strutsar som står med huvudet i sanden, och länkarna nedan är en historia om en stad i södra Sverige som förvandlats till en gangsterstad för att naiva politiker inte fattat att strutsar passar bäst med strutsar och blundar för verkligheten. Vad är pudelns kärna? Verkligheten finns i artiklarna, och lejon är lejon, och förblir lejon.


Men då känns det väl tryggt att de sju strutsarna införde följande text i paragraf 2 i den svenska grundlagen, precis före och efter valet (det var lite bråttom):  
Etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv bör främjas.” …eller klor och vassa tänder som ett lejon har.

Kanske kommer snart ett tillägg om vapen i lagen. Problemet är bara att alla vet att det finns 500.000 jägare som har vapen och vet hur man hanterar dem, kanske någon ren jaktolycka händer per år, men inte mer. De som illegalt har skaffat vapen struntar fullständigt i vapenlagar. Alla lagar är alltså helt verkningslösa. Ett vapen dödar ingen, det är den som håller i vapnet som dödar.

Så frågan till dig är: tror du på de sju strutsarna med huvudet under sanden, eller den åttonde. Valet är ditt. Facit, om den fantastiska berikningen, mångkulturalismen, och det egna "kultur- och samfundslivet" ser vi, och  paradiset men nya kompisar hör vi hela tiden, av de sju. Klor och tänder finns ju inte, det är bara "berikning", och ett land i nirvana i framtiden. Tills du själv blir drabbad. Men det är du i o.f.s. redan via skattsedeln.

Länkar:

SvD har bannat denna blogg så de länkar jag inte till. (Svensk yttrande- och tryckfrihet, som bäst och är stipulerad i grundlagen).

1 kommentar:

Robin Shadowes sa...

Jerzy Strutz: Det fanns faktiskt fler lejon på 50-talet än idag!