onsdag 18 januari 2012

En liten notis - inte värd mer


Narkotikahandel och narkotikaberoende, leder i många fall till mer brottslighet. Både när det gäller de som är beroende som måste finansiera detta beroende, men även när det gäller distributionen av narkotika som givetvis är en lika lukrativ som illegal affär.
Jag skulle dock vilja undanta cannabis från att det är så farligt och tycker nästan att man borde legalisera det, men jag har inte funderat så mycket på saken.
Men övrig narkotika är på många sätt direkt skadliga för samhället på olika vis.

Nu kan man alltså läsa en artikel som får minimalt utrymme på förstasidan men som är mycket alarmerande ”Knarkbeslagen ökade med 40%”. Alltså vi snackar om en ökning på ett år! Varför reagerar ingen? En liten rad under rubriken med informationstext. Öppnar man sedan artikeln är det en del småsnack om att folk skulle skicka cannabis med posten. Då är man väl bra korkad om man gör det. På slutet i den för korta artikeln, som egentligen bara är några få gissningar och påståenden kommer snack om dåliga skördar, ”tidsanda” och lite till. Men avrundningen som lyder ”Däremot fortsätter den beslagtagna mängden kat att öka — i fjol tog tullen hand om över 18 ton av växten.”

Ok, sedan jag gick i småskolan, har man kört propaganda mot narkotika i skolorna och betalar föredragshållare för det. Jag har råkat ut för pundare, och vet vilka jäkla notiska idioter de är som i desperation ska göra allt de kan för att finansiera sitt missbruk. Stölder av allt som de kan få pengar för och häleri av de som lever på pundarna o.s.v.

Men man har ju nyligen beslutat att man ska minska ner straffen för narkotikabrott, hur faen går allt detta ihop? Är det så att man avser legalisera narkotika, eller har man desperation för att fängelserna är fulla av kat-smugglare nödsakats sänka straffen av den anledningen….18 ton. Vad händer om man ertappas med några gram cannabis? Aj,aj, aj, det är illa men kat? 18.000.000 gram. Ska det bli en legal drog eftersom vi haft så stor invandring av somalier? Eller ska vi tro att det är Nisse i Hökarängen som plötsligt fattat tycke för olika droger och då i synnerhet kat?
Men vad det nu än är för preparat som är narkotikaklassade är ökningen 40%, vi har de senaste åren sett en tilltagande gängkriminalitet i synnerhet i Malmö, vi har skickat 200 special GOB-poliser som ska tackla Grov Organiserad Brottslighet i Malmö.
Givetvis gör man inga som helst koppling varken till ökad kriminalitet, invandringen, invandrare, eller den förda invandringspolitiken i artikeln. Så grundfrågan är, och som givetvis ingen har svar på - om ökningen var 40%, och man plockade 18 ton kat, hur mycket beslagtar man inte? Kan någon förneka att denna ökning är intimt kopplad till invandringen?

Som vanligt är det bara att läsa mellan raderna och tänka lite själv. Gör det, ”Nisse i Hökarängen”, som tror att du får saklig, opartiska fakta och information via media, och då i synnerhet Public Service. Tja, om det inte heter ”utbildning” givetvis, som är saker du måste veta. Inte propaganda - nej, nej och åter nej.

4 kommentarer:

VoP sa...

Förmodligen kommer straffsatserna för alla typer av brott att gå ner i framtiden. Lättare narkotiska preparat legaliseras. Det är en logisk utveckling eftersom det är dyrt att ha folk i (svenska) fängelse och polisen kommer i framtiden vara upptagna med att avstyra mindre lokala inbördeskrig i våra förorter.

Ulmerkotten sa...

@VoP

Men nåde "Nisse i Hökarängen" om han kör 5km/h över skyltad hastighet. Eller varit asfull av en folkpilsner bakom ratten. Fängelse!

Urban sa...

Ar det inte dags att kopa fangelseplatser i ex Ryssland for en billig peng?,,da kanske det inte ar sa roligt att vara brottsling langre.

Ulmerkotten sa...

@ Urban

Eller varför inte lägga ut verksamheten på Carema? Det kan ju ta hand om folk på bästa sätt...