måndag 30 januari 2012

Så fel det kan bli med PK

Vissa tidningar har inte lärt sig vad som är PK eller inte. Sydsvenskan har en artikel som är intressant, men vars innehåll de stora rikstidningarna förtiger, man är knappast förvånad över detta.  Men Sydsvenskan försöker tappert vända hela historien till något positivt, men lyckas föga och det kräves inte mycket läsande mellan raderna för att fatta problematiken.
Artikeln handlar om s.k. kvotflyktingar. FN tar hand om rikta flyktingar varje år och fördelar ut dem over världen, varav EU får en viss “kvot”. Vi pratar alltså om riktiga flyktingar och inga ekonomiska lycksökare, papperslösa (illegala invandrare), eller liknande. Detta är personer som verkligen behöver stöd och hjälp och har bott i riktiga flyktingläger. Inget snack om att det handlar om flyktingar alltså.

Men vad är problemet? Jo, helt enkelt det som står i artikeln att Sverige ska ta emot 1900 av dessa, precis som föregående år, och Sverige är största mottagarland i EU för dessa. Jag vill minnas att Sverige plockar in 30-40% av hela EU:s kvot, och däruti ligger felet. Flyktingmottagande måste sättas i relation till befolkningsmängden i ett land, inte till något annat och därför har vi två saker jag reagerar emot:
För det första har vi genom en alltför vansinnig invandringspolitik grava problem redan idag. Kan någon förneka de problem som finns i Malmö, och kostnaderna för invandringen rent generellt?
Mitt andra problem är att Sverige inte har 30-40% av EU:s befolkning och följaktligen är det rent vansinne att Sverige ska ta emot en sådan andel av dessa flyktingar. Vi är med i EU, drabbas av diverse idiotiska EU-beslut, men ska tydligen ta ett rent oproportionellt ansvar för dessa flyktingar, även beaktandes att vi redan gjort samma dumhet i flera år. Var är ansvaret från dessa inom andra länder i EU?
Sydsvenskan fattar inte vad det handlar om, utan försöker uppmåla detta som något positivt. Om jag bodde i just Malmö, som till vissa delar verkar rent kriminaliserat, med skottlossningar, mord, bomber, bränder, våldtäkter och annat som vardagsmat, skulle jag knappast köpa en enda rad av som skrivs i artikeln som något positivt.
Men på förstasidan har man givetvis följande bild för att vi ska känna oss som stolta svenskar i multikultilandet som tar emot dessa flyktingar:

Inga kommentarer: