onsdag 4 januari 2012

Mörkning...igen


denna länk i DN kan man läsa att man frågat 1000 ungdomar om sina väljarsympatier. Man fastslår att det skulle bli rödgrön majoritet bland dessa, men man berättar inte hur frågan ställts. Vidare redovisas inga siffror vilket faktiskt är ganska märkligt. Vore det inte mer ärligt att redovisa dessa.

Vidare vet vi att i skolvalen var det många som röstade på SD.

Men nu har vi alltså ca 20% som inte nämns, och om man läser texten bör dessa alltså vara fördelade mellan (c), (fp), (sd), (kd) och övriga. Vad var nu fördelningen?
Ok, jag är elak, alla vet ju att media inte får skriva något positivt om (sd), så detta är en typisk artikel där man mörkar resultatet av en undersökning. Bara som en typisk notis….i landet där media är ger en korrekt bild av fakta och verkligheten, samt ingen propaganda och rasterteknik finns (hihi).

2 kommentarer:

Max sa...

Så var foliehatten på igen, tror snart även de som proteströstar på Sd (cirka 1/3) tröttnar på era konspirationsteorier.

Du kan själv gå in på skop.se och läsa undersökningen. M, S, V och övriga partier har ungefär lika mycket stöd som vid valet 2010. Skillnaden bland de yngre är att MP äter upp C, KD och FP.

Ulmerkotten sa...

@ Max

Javisst kan man. Men problemet är att man ska väl inte behöva leta sig bort till källorna för att få relevant information? Snackar man om en statistisk undersökning börjar man väl med att redovisa siffrorna (även grafik), sedan och därefter kan man komma med filosofiska funderingar och analyser.