tisdag 17 januari 2012

Desperationen stiger - med locket på


Rikspolisstyrelsen har tydligen fått order av regeringen att nedtona och helst lösa problemet med yrkeskriminella ungdomar. Lycka till! ”Unga kriminella ska får stöd” är den helt harmlösa titeln som minst sagt låter lite trevlig, med en svensk kille som sitter och ser trevlig ut  på bild. 

Man har även kopplat in Socialtjänsten, och snackar om ”sociala insatsgrupper”, eftersom Gottsunda har ”utbrett utanförskap”. Det sista ska läsas som invandrare som begår en massa brott.  Så vi har nu en artikel i UNT om detta. Den är minst sagt lite mesig, och man berättar inte hur mycket pengar som allokerats, men socialen har fått in sin första deltagare - vilken succé då projektet startades i höstas! Kanske under påtryckningar och hot, vem vet. UNT berättar på förstasidan att ”Unga kriminella ska får stöd”. Kanske borde man ändra till ”Ung kriminell”, eftersom man bara har en deltagare…

Så desperationen stiger hos politiker och man är fullt medveten om vad man ställt till med, kostnader, skador, brottslighet och annat som är direkt knutna till den invandringspolitik som förts och förs. Men man har locket på och strikta instruktioner till pressen om vad som gäller – bara positiva artiklar. Var nämns i artikeln att Gottsunda är ett ”berikarområde”, eller att det rör sig om invandrarungdomar? Ärligt talat, jag vet inte om så är fallet, men det behövs inte mycket läsande mellan raderna för att inse detta.

Men nu ligger snart ett lagförslag som kommer att tas av riksdagen om att kommunernas grundlagsstadgade rätt att bestämma om de ska ta emot ”flyktingar” ska upphöra. Det blir sannolikt någon ny statlig myndighet som ska fördela dem över landet, eller varför inte Migrationsverket? Ett nytt Rosengård, Tensta/Rinkeby eller Gottsunda, snart nära dig. Du har väl bilen helförsäkrad? En populär hobby bland berikarungdomar verkar vara att elda upp bilar. Det är så vanligt att det inte har något nyhetsvärde längre, eller är det bara något som är under det stängda locket?

4 kommentarer:

Janne sa...

Den som röstar på något av de sju massinvandringspartierna kan bara betraktas som antingen dum eller direkt illvillig. Har man (eller har tänkt skaffa) egna barn som skall ha en framtid i Sverige så finns bara ett av alternativen: dum!

Urban sa...

Jag forstar inte varfor kommunerna inte motsatter sig dessa regeringskrav om tvang,dem skiter i vardgarantin,att ordna bostader till ungdommar,aldreboendeplatser,det gar att gara en lang lista med saker som kommunerna skiter i och om nu bagaren ar full,ja da ar den full.

Ulmerkotten sa...

@ Urban
Visst, och så har vi ju Robin Hood-skatten, som gör att om någon kommun går plus, konfiskeras pengarna av staten och fördelas ut till kommuner med dålig ekonomi. Det sistnämnda är vanligtvis kommuner där man varit "solidariska" och tagit in massor med berikare.

VoP sa...

Som vanligt försöker 7-klöverpolitikerna lösa problemen genom att lindra symptomen. Det går förstås inte att lösa några problem om man inte vågar formulera orsaken till problemen och sedan eliminera dem.