lördag 28 januari 2012

Senaste vetenskapliga sanningen

Haha! Den här artikeln i DN är riktigt kul. Förutom att inte berätta om alla kostnader, kriminalitet, våldtäkter och andra negativa saker som är direkt knutet till invandringen, samt komma med små larviga solskenshistorier om invandringen, med bilder på leende personer som visuellt har invandrarbakgrund. Detta är standardpropaganda i media som vi är vana vid, men den börjar bli lite uttjatad.Nu kör man i denna artikel ett annat men inte främmande propagandaknep. Det gäller givetvis att på alla sätt smutskasta de som är negativa till den invandringspolitik som förs. Givetvis passar man på att generellt blåsa upp en rubrik under avdelningen vetenskap, som antyder att de som har fördomar har låg IQ. Man selekterar ut information och den som läser den ska alltså få bilden av att låg IQ och kritik mot invandringspolitiken hänger ihop. Den som motsätter sig invandringspolitiken har givetvis i artikelskrivarens huvud fördomar, och kopplingen blir uppenbar. Givetvis har ingen journalist skrivit under. Själv anser jag mig inte har fördomar, men det finns givetvis en gråzon emellan vad som är fördomar, samt hur det definieras, och rena fakta.
Vi har här även en koppling med de underbara ”myter” Erik Ullenhag hittade på och publicerade för några dagar sedan på regeringens hemsida. Man kan misstänka att det gått ut dekret från högre ort, om hur propagandan ska bedrivas.

Här är ett underbart stycke ur artikeln:

Som forskarna misstänkte hängde låg intelligens i barndomen ihop med rasism i vuxen ålder.

– Socialt konservativa ideologier tenderar att erbjuda struktur och ordning, säger Hodson. Tyvärr kan det också bidra också till fördomar. Personer med sämre kognitiva förmågor hade mindre kontakt med människor av andra raser.”
Man ska alltså dra slutsatsen när man läser detta att om du kritiserar den förda invandringspolitiken är du rasist, har fördomar och lågt IQ.
Men låt oss fundera lite på vad som är myt, skröna, förutfattad mening respektive sanning. Om man inte lär av historien, sin egen eller andra människors erfarenheter kommer man oundvikligen att begå misstag. Till och med en ko som går emot ett elstängsel fattar att den inte ska göra om samma misstag igen. Alltså pratar vi om en kunskap baserad på ren erfarenhet. Människor kan kommunicera och tala om för varandra att det kommer att göra ont om man tar i ett elstängsel. Alltså, är det klokt att inte göra det, och rent idiotiskt att inte lyssna på den som talar om att elstängsel gör ont. Det är alltså en förutfattad mening att elstängsel gör ont och artikelns meddelande är att du ska pilla på elstängslet annars har du låg IQ.

Så det är väl bara att erkänna att jag har fördomar och sannolikt därmed låg IQ. Här kommer några fördomar jag har;
- Invandringen kostar enorma belopp varje år.
- Invandringen har lett till ökad kriminalitet.
- I invandrartäta områden är det högre kriminalitet.
- Invandrare är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken.
- Svenska försvaret är ett skämt.
- Islam är ingen fredlig religion, och är inte kompatibel med ett modernt västerländskt samhälle.

…och jag har en hög till. Det är bara att erkänna. Men det är väl bara ”myter” och förutfattade meningar. Däremot betyder inte något av ovanstående att jag är rasist, vilket jag ej heller anser mig vara.

4 kommentarer:

Janne sa...

Notera likheten mellan upphovsmännen till denna artikel och skräddarna i H.C. Andersens saga om Kejsarens Nya Kläder. Båda berättar för sina åhörare att "den som inte tror på det jag säger är dum i huvudet" (i sagan fanns också alternativet "olämplig för sitt ämbete" men det hoppade DN över). Tanken är naturligtvis (precis som i sagan) att ingen skall våga ifrågasätta de verklighetsfrämmande ideer som sprids i nämnda publikation.

Ulmerkotten sa...

Tack Janne!

Ja, likheten med den gamla sagan är ganska uppenbar. Den som inte sjunger invandringens lovsånger är dum, alltså har lågt IQ och är rasist och främlingsfientlig för att göra saken enkel.
Det multikulturella samhället är ju mer "spännande" som Reinfeldt sa i riksdagen.
Men jag efterlyser det lilla barnet, som ska spräcka hela bubblan, och skrika att kejsaren är naken, vilket alla ser att han är men ingen säger och erkänner. Sådär 92% av svenska folket ser fortfarande kläderna på kejsaren, märkligt nog.

Manhattan Woulf sa...

ett annat tecken på att man är trög är om man har en blogg med större brödtext än rubrik

Johan sa...

En stark kandidat till första priset för "the worst use of statistics in an original paper" skriver William M. Briggs, som läst alstret:

"A textbook example of confused data, unrecognized bias, and ignorance of statistics.

...What makes the study ludicrous, even ignoring the biases, manipulations, and qualifications just outlined, by the authors’ own admission the direct effect size for “g” on “racism” is only -0.01 for men and 0.02 for women. Utterly trivial; close enough to no effect to be no effect, and statistically “significant” only because of the massive sample size.

...Truly, statistics can “prove” anything."

(min fetstil)

http://wmbriggs.com/blog/?p=5118