lördag 14 januari 2012

PK mot verkligheten

Det finns en site som heter Akinator. Den funkar helt enkelt så att man tänker på en person och anger ett antal fakta om personen som levande eller död, man eller kvinna o.s.v. och sedan plockar programmet upp den man tänkte på. Prova gärna detta program så ser du hur effektivt det är. Hasse Aro försökte tappert i TV tala om att det finns så många med ickesvenskt utseende så informationen är inte relevant. Detta var ett typexempel på PK, och rent fel. Ju större utsorteringsbegrepp man har ju enklare rent matematiskt.
Grundplåten är alltså att dela helst dela upp alla personer i så stora utsorteringsgrupper som möjligt, t.ex. man eller kvinna, eller från USA, Europa, eller Asien och baserat på detta och vidare frågor kan man sedan ganska enkelt få fram vem personen man tänkt på är.

Nu har alltså polisen brottsmisstänkta nationaliteter som DN skriver i denna artikel, och man kan nästan läsa mellan raderna hudfärg. Detta är ju rent rasistiskt, men för den skull inte desto mindre relevant.
En krock mellan PK och verkligheten för att sammanfatta. Det är definitivt relevant för att varna medborgare och för att få fast brottslingar att på alla sätt stående bud komma med den information man har. PK-gänget må anse att det är rasistiskt eller vad de vill, men man kan faktiskt skilja på en person från Uganda och en från Överkalix ganska enkelt med vad som kallas för hudfärg. Det betyder inte att alla från Uganda eller Afrika är brottslingar. Ej heller att alla från Överkalix är änglar, men det gäller att få tag i brottslingar eller förebygga brott. Viket är viktigast? Att förhindra brott och få fast brottslingar eller att vara politiskt korrekt?

En annan problemställning är t.ex. att svenska tjejer inte inser faran för risken av våldtäkt när det gäller muslimska män av "utomeuropeiskt" ursprung, det har, och kommer sannolikt ett antal kvinnor bli våldtagna  och eftersom pressen mörkar detta faktum. 

Men javisst, svaret är självskrivet. Det är viktigast att vara politiskt korrekt. Snart kommer direktiv till polisen, precis som till pressen om att inte koppla någon form av brottslighet till invandrare eller invandringen. Polisen är ju en statlig myndighet så det är bara att lyda.


Add: Jaha, DN tog bort alla kommenteringsmöjligheter och alla blogglänkningar till artikeln. Vem är överraskad?


Inga kommentarer: