fredag 6 januari 2012

We shall overcome


Man vet ju inte riktigt vad man ska tycka om denna manifestation i Malmö. Min första reaktion är att givetvis tar alla avstånd från våld och brottslighet. Det är en ren självklarhet. Men tror någon att de kriminella elementen i Malmö tänker lägga ner sina kriminella verksamheter för att Malmöborna går man ur huse? Tror någon att de kommer lämna in sina vapen, eller sluta med olika smugglingsverksamheter?
Det känns lite som Friggebos gamla klassiker med ”We shall overcome”.

De fundamentala felen Malmös styrande begått under ett antal år har bäddat för denna situation, och nu när man har konsekvenserna av den förda politiken reagerar man mot just konsekvenserna och går inte till botten med problemet och ser roten till det. Man har alltså politikerna att skylla för den uppkomna situationen, inga andra.
Nu är det ett faktum att Malmö blivit en ren gangsterstad, och då är det givetvis läge att dra massa snyfthistorier om de mördade o.s.v. emedan de fundamentala felen politikerna begått kommer inte att nämnas. Både Malmös politiker och rikspolitikerna borde alltså ställas emot väggen då de är direkt vållande till den situation som nu råder i Malmö. Det hjälper inte att skrika efter fler poliser, mer tullverksamhet, skärpta vapenlagar och annat. Visst, någon mindre effekt kommer någon åtgärd kanske få, men det kommer inte att lösa problemet.
Vad värre är, förutom att man som politiker inte tillstår att man orsakat dessa problem, är att man inte ändrar sin politik för att förhindra att det blir än värre i framtiden. Nejdå, man fortsätter på inslagen väg och ställer solidariskt upp och tar emot fler s.k. flyktingar, och placerar dem i områden där det redan är hög kriminalitet, och där de kommer sannolikt aldrig integreras.

Detta emedan man har instruerat pressen om att mörka att sannolikt 95% av alla mord och all kriminalitet är direkt kopplade till den förda invandringspolitiken.

Snart ska vi rentav tycka synd om dessa brottslingar som rånar, våldtar, skjuter, spränger o.s.v. för att de tvingats till ”utanförskap”, och att de kommer från ”socialt belastade” områden. Det är väl vi svenskar som ska skämmas för detta och ta en kollektiv skuldbörda för att de som var ”nybyggare”, ”entreprenörer” med ”stor potential” hamnade i grov gängkriminalitet. Eller varför inte stackars ”papperslösa”?

Men politikerna tar inget ansvar, de paddlar på med förd politik och slår blå dunster i ögonen på medborgarna med svammel och nysvenska.

I brist på fängelseplatser har man givetvis även sänkt straffen för t.ex. narkotikasmuggling för att få plats med alla som döms. Jag vill minnas att jag läste i december att tullen beslagtagit 16 ton khat dittills under året. Alltså är det egentligen läge att sänka straffen för olaga vapeninnehav, och andra vanliga invandringsrelaterade brott eftersom det helt enkelt inte finns plats i fängelserna för alla som döms. Man får även ge ”mängdrabatt” på brott och frige alla för gott uppförande efter halva strafftiden.

Och värre lär det bli. Är det politikerna fel? Inte. Är det fel på den förda invandringspolitiken? Inte. Problemen och kriminaliteten kunde liksom ingen förutse och kom liksom en meteorit från ovan och utan förvarning. Eller hur? Trots att BRÅ för sex år sedan visade på mycket kraftig överrepresentation när det gäller brott, i synnerhet sexuellt relaterade för ”nysvenskar”.

”Nu får det fan räcka” var tydligen slogan i manifestationen i Malmö. Jag kan inte instämma mer. Men lösningen är inte att ropa på fler poliser och hårdare vapenlagar, det biter föga på det redan grovt kriminella och deras verksamhet. Det är att sparka ut de politiker som orsakat dagens situation, och plocka in sådana som tar ansvar både för landet, staden och för en restriktiv invandringspolitik och ser till att brottslingar får straff i proportion till sina brott.

Men som sagt, värre lär bli…politikernas fel och ansvar? Inte då….så delta i manifestationen och sjung gärna ”We shall overcome”, om du är en dum och naiv svensk.

Inga kommentarer: