fredag 24 augusti 2012

Lite om hemlösa


I DN kan man läsa att antalet hemlösa i Stockholm ökar. 
Det minsta, och till en ringa kostnad, man kan göra för dessa personer är att de får tak över huvudet, värme när det är kallt och kan få sova. Vi pratar om under tre tusen personer i Stockholm. Jäpp, det är alkoholister, narkotikamissbrukare och allmänt utslagna. De har kanske psykiska problem, har ramlat ”mellan stolar”, eller vad det nu är. Man pratar om härbärgen som skulle kosta 1800 kr/dygn för dessa personer.  Detta samtidigt som finansministern på denna länk, presenterar att det finns 23 miljarder att leka med.

Ok, nu tar vi det tillbaka till migrationspolitiken. Varje s.k. stackars ”ensamkommande flyktingbarn”, som kommer från t.ex. Somalia, och i själva verket är en muslimsk ankarman, kostar minst 1.2 miljoner per år för svenska skattebetalare. Det betyder alltså minst det dubbla per dygn mot kostnaden för att hjälpa svenska hemlösa. Samtidigt betvivlar jag påståendet att det skulle kosta 1800kr/dygn att hjälp hemlösa att få tak över huvudet och lite värme. Vi snackar inte om femstjärniga hotel här... Detta emedan de ”ensamkommande flyktingbarnens” förplägnad räcker till helpension på Grand Hotel i Stockholm, vilket nog har fyra-fem stjärnor.

Så käre svenske lille medborgare, vi har väl alla sett hemlösa. Personer som hamnat snett, svenskar som sitter och tigger i rännstenen. Jag tycker synd om dem och tycker att man både kan hjälpa den från ev. sprit och narkotikaberoenden de har.
Lycksökare från Afrika kan vi skicka hem, i stället för det som sjuklövern hävdar; betrakta dem som någon form av personer som behöver vår hjälp och stöd. De är ekonomiska lycksökare, så enkelt är det. Bättre levnadsstandard för ensamkommande ”flyktingbarn” och deras anhöriga. Man har smugglats hit, enbart för att utnyttja vår naivitet och det sociala systemet. Allt emedan svenska medborgare som hamnat snett, fryser i rännstenen.

Så vad säger du Borg? Några hundra miljioner för att hjälpa de hemlösa svenskarna? Eller är de lycksökande afrikanerna liksom mer värda för det svenska samhället, eftersom du och hela sjuklövern snackar om "berikning" eller som statsministern uttryckte saken i riksdagen "det mångkulturella samhället är mer spännande".

Inga kommentarer: