onsdag 22 augusti 2012

Muhammed och berget


Jag läste att i Finland hade en politiker från Sannfinländarna frågat med vilken logik man ska anse att de som kommer från Somalia är flyktingar. Bakgrunden är att man verkar få en grundlag, en president och ett parlament.
Frågeställningen är mycket relevant, och vi kan läsa artiklar i SvD om detta den senaste tiden (Länk 1, länk 2 och länk 3).
Alltså verkar det som att Somalia kanske inte är en helt fungerande demokrati, men det finns i alla fall ingen anledning att komma med att man är ”flykting” från Somalia.

Så här är vi nu i ett litet land långt uppe i Norden, med en massa ”berikare”, ”ensamkommande flyktingbarn” eller vad man nu ska kalla den från just Somalia. Ja, det är givetvis så att de är, eller var desperata, familjen var försvunnen, och man lyckades hitta just det lilla landet uppe i norr, efter att smugglats över dussintalet gränser, hundratals mil, utan en enda identiteshandling, och ”någon” har betalat runt 100.000kr för att just ”barnet” skulle hitta just till Sverige. Många har bortbrända/bortslipade fingeravtryck, men historierna de dragit för migrationsverket är slående lika, som man kan läsa på Merit Wagners blogg.

Sedan, och när PUT har beviljats ”hittar” man halva släkten. Som av en ren slump, givetvis. Och nu har regeringen gjort en överenskommelse med (mp) om att bevilja anhöriginvandring. Vi kan läsa i pressen att stora barnfamiljer i princip köar för att få komma hit.

Men nu verkar det ha fixar sig i just Somalia, som vi kan se på länkarna. Det naturligaste för de som ”hittat” halva sin släkt vore väl att man reser tillbaka till Somalia, där släkten och anhöriga finns? Men inte så – nu ska vi ta emot, enligt migrationsverkets beräkningar runt 27.000 ”anhöriginvandrare” för att en person med släktskap till de som finns i Somalia beviljats PUT.

Men nu eftersom det inte längre råder krigstillstånd i Somalia; varför inte bara skicka tillbaka de som söker om PUT och hävdar att de är ”flyktingar”, och även baserat på erfarenhet och de sagor de kommer med?
Sist men inte minst; varför tillåta att en enda somalier kommer hit? Vi har så det räcker och blir över, och den lycklige PUT-muhammed eller asylsökande som hittat sin familj i Somalia är det bara att skicka tillbaka.

Muhammed och berget, eller hur? Varuti ligger logiken i att om en PUT-muhammed hittar hela släkten, ska hela släkten komma hit? Det är ju snart demokrati i Somalia som vi kan läsa i tidningarna. De kan väl återförenas lyckliga i Somalia. Skicka tillbaka Muhammed omedelbums, till sina släktingar, eller för att det nu inte råder krigstillstånd.

Men nu ska du bekosta flyttningen av berget, för mohammed ids inte flytta sig. Han har det bra.

Man kanske ska tillägga att det finns inte en enda ”flykting” i detta land som är just flykting enligt FN:s definition, utom de som kommer hit som flyktingkvot. Alla andra är ekonomiska lycksökare.

Visst ja, varje ”ensamkommande flyktingbarn” kostar svenska skattebetalare minst 1.2 miljoner per år. Det kan ju vara bra att veta. Räcker till en helpension på Grand Hotel i Stockholm faktiskt. Vad säger svenska fattigpensionärer om det? Röstar ni på (s) 2014 av gammal vana?

Inga kommentarer: