tisdag 28 augusti 2012

Vems är felet?


Jag har kollat ett tag på artiklar om problemen i Forserum (länk SvD). Jag är inte alls förvånad över det som hänt och händer där. Det enda jag är förvånad över är att man skyller hela problematiken ”ungdomsgäng”. Kanske är de en del av problemet men det är betydligt djupare än så. Forserum är alltså ett litet samhälle med runt 2000 invånare och man känner antagligen varandra, har bott på orten i generationer, och som man kan läsa på hemsidan, är stolt över sina traditioner och historia.
Men nu är man alltså en del av Nässjö kommun, och politikerna i kommunen är piskade av sin partitillhörighet d.v.s. rikspolitikerna samt migrationsverket att ta emot X antal ”flyktingar” (läs ekonomiska lycksökare).  Att man enligt grundlagen har självbestämmande i kommunen enligt grundlagen har hamnat på hyllan och partipiskan har sannolikt använts. Alltså har man väl i ett ”enhälligt beslut” om att lokalisera en massa somalier till Forserum. Man har inte frågat de som bor i Forserum, t.ex. med en lokal folkomröstning om detta utan man stödjer sig på det mandat man anser sig ha från kommunbefolkningen och som kallas indirekt demokrati. ”Lita på oss, vi vet ert bästa, ni är dumma bara medborgare” (och valboskap vart fjärde år), är ungefär som man måste tänka. Vi har alltså ett typexempel på där demokratin har havererat, och man har i stället demokratur, d.v.s. de folkvalda politikernas diktatur.

Ovanpå detta kan vi alltså lägga det enkla faktum att man i ett litet samhälle plockar in massor med personer av en annan religion, med annat utseende, klär sig annorlunda, har en annan kultur, språk och dessa skapar givetvis en protektionistisk gräns för det de har gemensamt, med den samhörighet de har. Nu har vi dessutom den totalt havererade integrationspolitiken, som står för att Sverige ska vara multikulturellt (Svenska grundlagen), och som en konsekvens kör man över hela befolkningen i Forserum. Har någon frågat vad de tycker? Är de överlyckliga att bli ”berikade” eller få ett antal ”nybyggare” med stor potential? Vad som sägs i stugorna i Forserum kan jag bara gissa, men klart är att man sår frön till ren rasism med den förda invandringspolitiken och demokratur man ägnar sig åt.

Så vem är överraskad över konflikter? Inte jag. Man har ju inga som helst krav på integrering, samtidigt som man överöser en liten ort med mycket främmande människor i deras ögon. Vad som händer nu är som jag ser det en rent protektionistisk handling mot förändringar som, om man läser dagspressen, för Forserumsborna, knappast kan var till deras fördel.
Så nu kommer politikerna i strid ström för att klia sig i huvudet och fråga sig vad som hänt. Givetvis ska man uppfostra medborgarna i multikulti så de fattar hur bra det är med berikning, allokera några miljoner för att dölja det man ställt till med och hoppas på någon form av förlikning. Rasism? Egentligen inte, utan protektionism. De drabbade har inte valt men vill behålla den lilla orten som den är och har varit. Men givetvis blir det rasism i pressens och politikernas ögon.

Så vad man lyckats med är att skapa rasism, den gemensamma faktorn är just somalier. Men skaparen av denna rasism är kommun- och rikspolitikerna – inte Forserumsborna. Man kanske inta var rasist, men man kanske blev, eller blir det. D.v.s. om nu somalier är en ras...

Men att strömåka till Forserum för att fundera på hur man ska sopa det man ställt till med under mattan, går ju bra för att visa att man engagerar sig. Det är ju Forserumsbornas fel, eller hur? De ska utbildas och informeras, en klassisk medicin i politikernas ögon för de kan ju inte ha fattat idiotiska beslut, eller hur?

Som vanligt; i detta yttrandefrihetens och tryckfrihetens land kommer inte länken till denna blogg visas i SvD. Bloggen är generellt bannad av SvD oavsett vad jag skriver. Som sagt - yttrande och tryckfrihet, eller hur?

Add: Och precis efter jag publicerade texten ovan blandar min "favorit" sig i leken (länk DN) ; Erik Ullenhag. Citat DN; "Regeringen inväntar nu resultatet från en statlig utredning om främlingsfientlighet och hur sådana värderingar kan bemötas."
Man har alltså tillsatt en utredning som i detta falla ska tala om för Forserumsborna att de har fel.
Käre lille dumme medborgare (mig inkluderat), vem är det som har och gör fel när man med i det närmaste med tvångsmedel, och utan att ha frågat invånarna plockar in massor med personer från Somalia i en liten ort, och sedan menar att de är "främlingsfientliga"? (Obs, nysvenska). Är det invånarna, eller personer som Ullenhag eller Nässjös kommunpolitiker?

Add2: Jaha, varken DN eller SvD tillåter länkningar eller kommentarer. Som vanligt alltså i demokratins förlovade land.

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Såg en kommentar på Facebook för ett par dar sedan. Enligt detta påstående skulle Forserum vara en sådan liten ort där det tar generationer för att bli accepterad och komma in i gemenskapen. Om detta sedan är skvaller eller inte får var och en själv räkna ut. Men det kan ju vara sant. Det är ju trots allt inte ett helt okänt fenomen att det kan ta mycket långa tider att bli accepterad på landsbygden och små orter. Gäller ju inte bara just där utan över hela landet. Det är ju så även på mindre orter i andra länder.

Somalier bör väl räknas som en nationalitet. Möjligtvis etnicitet. Vad ras beträffar så är dom väl snarast en gren av den negroida rasen. Hur som helst har dom ingen släktskap alls med oss och hör inte hemma här. Sannolikt kommer dom få stora hälsoproblem här, kopplat dels till deras livsstil, klädsel men framför allt att negrer inte är skapta för att bo i ett mörkt och kallt land som vårt. Detta kommer förmodligen även inverka negativt på dem psykiskt. Dels kommer dom få problem med benskörhet men sannolikt även psykoser som följd av deras narkotika-tuggande. Det är väl en ganska rimlig gissning även för en lekman som mig.

Ulmerkotten sa...

@ Robin S

Tack för kommentaren! Javisst är det så att man känner folk i trakten och morsar på alla man stöter på. Liten ort - stor sammanhållning och gemenskap.

Men jag gillar inte snacket om ras. Här skulle säkert en invandrare bli accpterad om denne var med på den kultur och de levnadsregler, grannregler m.m. som gäller här. Jag tror alltså inte det handlar om "ras" eller vad du vill kalla det, och diskussioner om "ras" eller så vill jag inte ha här. Etnicitet är ok, kulturer, religioner likaså, men inte ras. Det finns inte i min bok.