torsdag 30 augusti 2012

Försvaret? Vilket "försvar"?


 DN skriver idag att man ska varsla 230 anställda inom ”Försvaret”. Men vaddå? Sverige har inget  ”försvar”, eftersom politikerna har kapat ner det till ett rent skämt med svammel, samt infört anställning av soldater. Jag vet inte hur många, och hur fort man kan plocka fram vid en mobilisering, men det är säkerligen larvigt få. Politiskt flummeri, och dumheter har lett till detta sedan 70-talet, och bloggare Mopsen, som vet vad han talar om har vid ett flertal tillfällen påtalat alla dumheter. Och den totala avsaknaden av ett ”försvar”, och därför är namnet inom citationstecken här. Sverige har inget försvar.

Här har vi alltså ett typexempel till på hur illa ställt det i själva verket är, man avskedar folk i det redan anorektiska ”försvaret”. Ej heller söker någon till ”försvaret” eftersom man betalar rent larviga löner. Det lönar sig mer att börja ett städjobb än att söka sig till ”försvaret”. Det finns dock gott om pappersvändare som officerare, och antalet stridande soldater man kan uppbåda är rent larvigt. Dessutom snackar man om insatsförsvar och mobilitet. Uppenbarligen rent larv i ett så glesbefolkat land som Sverige. Det handlar om numerär, kvalitet, motivation och teknologi. Inget av dessa finns, vi har byxorna nere.
Om vi skulle bli anfallna hjälper tyvärr inte blocköverskridande överenskommelser, politiskt svammel, eller att skylla på tidigare regeringar. Problemet är bara att vi pratar om kanske 20 år att bygga upp det nu skrotade Försvaret.

Kanske borde man döpa om det till ”Lilla bromset” eller ”Symbolenheten”, ty det handlar inte om försvar längre. Men det är väl ett nytt sätt att bli ”berikade”, d.v.s. att främmande makt invaderar Sverige. Du som inte håller med är väl ”främlingsfientlig”, eftersom du inte välkomnar alla nya influenser till detta land.

Ok, här kommer ett recept, eftersom jag bara gnällt på hur illa det är idag.

1.      1.  Köp in mycket bra prickskyttegevär till alla jägare i Sverige som har vapenlicens, och distribuera ut dem.  Jägare, runt 500.000 har vapenskåp vana med vapen, och på så sätt kan man förbereda ett gerillakrig. De kan röra sig i skog och mark. Gerillakrig är idag den effektivaste krigföringen vilket vi kan se t.ex. i Afghanistan.

2.       2. Stäng gränserna för ekonomiska lycksökare och deras anhöriga. De riktiga flyktingar som kommer till detta land på egen hand, kan man just räkna på en hand. Detta enkla handlande skulle både finansiera punkt 1, och ge tiotals miljarder årligen för att bygga upp ett försvar just värt namnet Försvaret.  

Inga kommentarer: