torsdag 16 augusti 2012

Väljare med Alzheimers


Detta är helt riktigt och sant i DN: Väljarnas minne är kort. Alltför kort. Problemen är flera, för det första kan man snacka bort sig och hitta på dumheter, göra sig otillgänglig, eller varför inte ta ”time-out” och åka till Mauritius? Kommer man bara över den värsta presstormen, och om något annat händer som skapar stora rubriker klarar man sig helskinnad, och kan fortsätta som inget hade hänt. Om någon sedan tar upp det inträffade i en valrörelse, är det givna svaret att man måste blicka framåt och att det man anför är skåpmat.
Nu har ju Annie Lööf hamnat hetluften. Det är kanske inte så mycket pengar det handlar om utan mer principer. Man gör kopplingen till fester och skattepengar och blåser upp siffrorna och detaljgranskar. Visst, det är inte snyggt, men några miljoner hit eller dit i en statsbudget är ”peanuts”.
Man kan ju kolla på lite jämförelser. Så här kommer två elakheter, men för den skull inte mindre sanna.
Hamas styr palestinska områden. Hamas är en internationellt terrorstämplad regim som roar sig med att sätta igång konflikter med Israel sedan årtionden. SIDA, alltså svenska skattepengar 2011 betalades till palestinierna uppgående till 413 miljoner, var av 162 miljoner var ”Demokrati, mänskliga rättigheter & jämställdhet”. Det är bara att läsa i klartext på denna länk.
Men nu var det ju ett snack i pressen för någon dag sedan om Saudi var demokrati eller inte, och man jagade någon minister och skinnflådde ordvalen denna hade gjort.
Ärligt talat, spelar det någon roll när man dänger iväg drygt 100 miljoner till Vietnam, som är en ren kommunistdiktatur? Under en ”borgerlig regering”, kanske man ska tillägga. Detta är länken till SIDA, det heter som alltid ”Samarbetet i siffror” men betyder bortskänkta skattepengar.

Men för att sy ihop påsen, ja, ja, det är inte snyggt att festa upp några hundra tusen på skattebetalarnas bekostnad, det kan jag tillstå. Men det är småbelopp jämfört med vad man svänger sig med och allokerar utan att någon frågar.

Men om Annie Lööf, lyckas ha en låg profil ett tag, och det händer något stort, kommer allt vara glömt till valet 2014.

Själv är jag en kuf som samlar dumheter som antingen sagts eller begåtts av politiker under hela mandatperioden, och baserat på det röstar jag. Inte på ”tomtugget” i valdebatterna eller vad man utlovar och svamlar om. Vilken moderat väljare kunde 2010 förutse att ”nya moderaterna” skulle dela säng med (mp) under mandatperioden?

Ullenhags och Billströms dumheter samlade är så stora att ord saknas. Man kan bara ruska på huvudet och småle i mjugg.

Min benämning, när man säljer ut sina grundläggande värderingar, och åsikter för att få vandra i maktens korridorer är; "politisk prostitution".
2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Är det detta du menar?
http://mopsen.wordpress.com/2011/03/
mvh Edward Ulfertz

Ulmerkotten sa...

Hallå Edward! Jäpp, det är rätt länk. Sådär knappt 10 tusen per år i skillnad...Förutom beloppet kan man faktiskt anse att det är en ren pricipsak.