söndag 9 september 2012

80 poliser skadade


I svensk press gäller det ju inte att rapportera något som kan vara negativt och kan kopplas till invandare eller andra kulturer. Allt är ju berikning och vi plockar ju russinen ur kakan genom att ha gränser som svängdörrar. Men inget negativt kopplade till andra kulturer eller religioner får rapporteras, det ska svenska medborgare inte informeras om eftersom det kan väcka ”främlingsfientlighet” som det heter på nysvenska. Det verkar dock knappt finnas ett enda russin i surdegskakan som vi proppat i oss så vi storknar.

I Mannheim har man haft en ”kurdisk kulturfestival” med 40.000 deltagare från hela Europa. Som alla vet är det ju så synd om de stackars kurderna, det har man läst massor av gånger i svensk press. Alltså skriver man inget negativt om kurder som befolkningsgrupp.

Så i Mannheim skulle en 14-åring in på festivalområdet med en förbjuden flagga, vilket polisen ville förhindra. Detta utlöste tydligen ett rent tumult där tegelstenar och flaskor kastades mot polisen och man kallade in totalt 600 poliser, varav 80 skadades och 13 polisbilar demolerades. Universitetskliniken i Mannheim utlöste en katastrofplan och man kallade in 40 läkare och 60 vårdare, samt stod redo med fem operationssalar. Polisen tog fast 31 kurder.

Så vad säger man? Kulturberikning….och inte ett ord i svensk press givetvis

Inga kommentarer: