söndag 30 september 2012

Haverikommission? Javisst!


Det här är en PK, och väldigt naiv artikel. Den handlar om hur man ska hindra våld mot kvinnor och att detta våld ofta lett till mord. Det håller jag fullständigt med om, och inget våld mot kvinnor är accepterbart. Jag tror alla vettiga män i detta land med svensk bakgrund håller med om detta. Visst finns det mentalt störda män som inte har dessa spärrar och så har det nog alltid varit.

Men de stora problemen och som är bakgrunden till våld mot, och mord på kvinnor är två: För det första har vi en stor invandring av människor med totalt andra värdegrunder och värdegrunder som är för oss totalt främmande. Det kommer alltså hit massor med män i vars huvuden det är accepterbart att slå kvinnor och att se ner på dem. Dessa män är uppfostrade på detta sätt och någon enkel tvåtimmars kurs i svenska värdegrunder och jämställdhet lär inte få dem att ändra sig.Kvinnor är enligt deras sätt att se saken mindre värda och avskyvärda saker som hedersvåld är inget som helst konstigt i deras huvuden.

Våra politiker har ju benämnt att invandringen är ”berikande”, och man snackar om att den svenska värdegrunden behöver berikas. Ni vet ”…det mångkulturella samhället är mer spännande.” för att citera statsministern, eller varför inte ”…midsommar och sådana töntiga saker.” (Mona Sahlin). Men det är väl en självklarhet att man dels skapar olika kulturkrockar, och även får berikning som inte alls upplevs så positiv med svenska ögon. Detta problem har två delar; dels att man inte kräver någon form av integration i det svenska samhället, samt att tillåter att invandrare med liknande eller samma bakgrund bosätter sig i samma områden. Det sistnämnda är ett effektivt sätt att motverka all integration, man kan behålla kultur, religion, värdegrunder, språk och fortsätta leva precis som i landet man kom ifrån. Såvitt jag förstår har t.ex. koranen en helt annan kvinnosyn än vad jag och vi har. Detta kan man se tydliga bevis på varje dag med kvinnor som av religiösa skäl och av sina män tvingas klä sig som vandrande tält på offentlig plats. Den moderate riksdagsmannen och muslimen Waberi har uttalat att det är en mans rättighet att få tillrätta visa sin fru. För någon månad sedan klädde kvinnor ut sig till muslimer och frågade imamer vad de skulle göra eftersom deras män slog dem. Resultatet vet vi, och det orsakade lite snack men inget konkret.Det andra problemet är att mängden invandrare är från för oss främmande kulturer som tillåts komma till detta land är alldeles för stor relativt befolkningsmängden i Sverige. Det kan och kommer inte bli någon integration eftersom det kommer hit långt många fler än vad vi har möjlighet att integrera. Det spelar mindre roll hur mycket pengar man trycker upp, och vilka fiffiga förslag och mutor till kommunerna man delar ut – ett land kan bara integrera en viss procent invandring i sin kultur och med de värdegrunder (alltså även lagar), vi har per år. Med den invandring vi har idag blir det snarare så att invandrarna kan använda sin rena numerär för att ställa krav på att svenska samhället ska förändras, vilket vi ser exempel på varje dag med halalmat, rättighet att bära slöja, segregerad simundervisning, förslag om sharialagar, o.s.v.

Efter att jag läst artikeln, och mot bakgrunden att vi har runt en halv miljon i detta land med invandrarbakgrund, finner jag siffrorna inte alarmerande. Egentligen inte överraskande alls. 

Men var jag skulle vilja veta hur många av de nämnda misshandelsfallen/morden som kan relateras till invandare och/eller för oss främmande religioner eller kulturer. Information om detta lyser med sin frånvaro i artikeln, för att inte nämna det enorma mörkertal som sannolikt finns.

Så en ”haverikommission”? Javisst, när det gäller invandrings och integrationspolitiken. Den har sedan länge havererat, och ett antal yra höns i form av Ullenhag, Billström och andra åker runt och svamlar på nysvenska och ljuger svenska folket rätt i ansiktet, samt förtiger kostnader och problem som det artikelförfattaren tar upp.

Det är lite som att ha hål i botten på båten och ondgöra sig över att det är blött om fötterna. Att stoppa igen hålet får inte diskureras, nämnas eller föreslås - bara hur man ska ösa vatten. För sådär sju år sedan konstaterade BRÅ att invandrare var kraftigt överrepresenterade när det gäller brott och i synnerhet sexualrelaterade brott. I det sistnämnda fallet var överrepresentationen 350%, men detta tog ingen upp. Det har inte kommit någon ny utredning från BRÅ sedan dess. Märkligt, eller hur?

Add: Givetvis tillåter SvD inte länkning till denna sida och blogg. Jag hade snarare varit överraskad om blogglänkningen fungerat då denna blogg är bannad generellt av SvD. Men i Sverige finns ju ingen censur, eller hur?

2 kommentarer:

Anonym sa...

På nätet hittade jag videon från humanisternas Debatt om hedersvåld, Malmö 2012-09-26
http://www.youtube.com/watch?v=Af8YzNOeFIo#t=5m5s

Jag blir förb... fruktansvärt upprörd över Gudrun Schymans taktik att kalla hedersvåldet "mäns våld mot kvinnor" och säga att det är ett svenskt fenomen.

Ja, det finns ett svenskt mäns våld mot kvinnor (men även kvinnors våld mot män), men det är inte detsamma som hedersvåld.

Svenskt våld mot kvinnor. Det är när mannen, i hastigt mod eller under inflytande av alkohol, pucklar på sin partner.
Han skäms efteråt, och hans familj, släkt och vänner tycker att han är en stor skitstövel.
Det finns absolut inget hedersamt i hans uppförande.

Hedersvåld är ett nytt främmande inslag i den svenska kulturen. Det är när familjen eller släkten är missnöjd med en familjemedlems uppförande och gemensamt beslutar sig för att åtgärda det med tortyr eller mord.
Hela släkten sammansvärjer sig och planerar åtgärderna. Det sker inte i hastigt mod, utan är noga planlagt, och offret har ingen att vända sig till eftersom hela släkten är inblandad.

Och Schymans patentmedicin för att komma tillrätta med problemet är fler kvinnor i bolagsstyrelserna!

Ulmerkotten sa...

Ja, det kommer ju alltid att finns vissa män som slår ihjäl kvinnor eller misshandlar dem. Med eller utan alkohol i bilden. Så har det sett ut, ser ut och det är avskyvärt.

Men jag pratar om kulturer och religion där kvinnor är mindre värda än män, och det ger männen rätt att misshandla och även döda kvinnor.

Ursäkta, Ullenhag, Reinfeldt och Billström, men jag ser det inte som "berikning".