onsdag 5 september 2012

Min favorit - Ullenhag


Hahaha! Detta var riktigt kul att läsa (länk).

Man överöser alltså Tensta/Rinkeby med pengar i första läget. Det heter ”socioekonomiskt stöd”, ”Järvaprojektet”, och nu vill Ullenhag dela ut inte mindre än 200miljoner till 15 områden som bäst lyckas sopa de fundamentala problemen under mattan. Givetvis ska vi även komma ihåg att Ullenhag snackar om ”nystartzoner”, vilket innebär att företag i dessa områden ska (om han får som han vill), kraftiga skatterabatter. Det finns ett antal fler dumheter som man effektivt döljer vad man håller på med, vilket är att sopa problem under mattan. Dock med en till synes outtömlig plånbok i form av skattepengar.

Det roliga är att de organisationer och andra som kan, flyr fältet. De lever i verkligheten och vill helt enkelt inte vara i dessa områden, och det är därför de två artikelförfattarna och jag citerar: ” I samma stund som Ullenhag talar sig varm om hur de 200 miljonerna ska ”lyfta” våra förorter, lastas flyttbilar med skolbänkar, sjukstolar och kontorsplatser. Enbart de senaste två-tre åren har i Rinkeby och Tensta, två av de utvalda stadsdelarna, Bredby- och Bussenhusskolan lagts ned, skattekontoret och Nordea flyttat, centrumanläggningar bollats fram och tillbaka mellan diverse förvaltare och stadsdelsförvaltningar slagits ihop.

Den heta potatisen helt enkelt, emedan Ullenhag hade en liten tripp till Tensta i rent proagandasyfte, och som man ser i artikeln lät sig fotograferas. Sannolikt var han bevakad av SÄPO så att inget skulle hända.
Problemet är rent fundamentalt, och eftersom Sverige har en helt obefintlig integrationspolitik, i kombination med en sanslös invandring, från länder från helt främmande kulturer, religioner och personer med låg utbildning som inte kan ett ord svenska (och inte heller vill läsa sig svenska), är det som att be om problem.

Sorry Ullenhag, men du kan ta ditt nysvenska snack om ”berikning” och det lyckliga multikulturella utopiska samhället och leta upp någon lämplig kavitet under bältet att placera det i. Det har aldrig fungerat någonstans i världen och under hela världshistorien. Det fungerar inte heller här, idag och nu trots att du har miljarder av surt förvärvade skattepengar att försöka sopa problemen under mattan med.

Inga kommentarer: