fredag 28 september 2012

På journalistfronten intet nytt


Jag är förbaskat trött på mörkandet av sanningen när det gäller konflikten mellan judar och muslimer.Vi kan läsa om ett högst påtagligt fall av detta i dessa artiklar (DN, SvD). Eller rättare sagt problemet att muslimer inte accepterar judar. Min erfarenhet är att judarna är ett fredligt folk, men de har givetvis, precis som alla andra folk och länder, rätten att försvara sig och sitt territorium. Det är bara att konstatera att i den halvsekelgamla konflikten mellan Israel och palestinierna är det alltid palestinierna som dragit igång konflikter.

Det är knappast någon hemlighet att muslimerna och stormuftin (muslimsk höjdartitel), var kompisar med Hitler, och deras åsikter om judar behöver man inte vara nobelpristagare för att fatta.

Det är alltså en självklarhet för muslimer att hata judar, och alla otrogna, och i synnerhet judar ska dödas enligt koranen. Mot den bakgrunden är det lite märkligt att Mein Kampf är förbjuden i Sverige, men inte koranen som uppmanar till mord på alla otrogna och i synnerhet judar. Jag ställer mig frågan varuti skillnaden ligger. Vad är skillnaden mellan en tro och en politisk tro? Som jag ser det ingen, men eftersom det finns religionsfrihet förbjuder man inte koranen emedan Mein Kampf är förbjuden.

Men det stora problemet jag har är att svensk lag står över alla religioner och politisk tro. Om jag i denna blogg uppmanade till mord av kanske någon politiker jag inte gillar, är detta olagligt enligt svensk lag. Men om koranen uppmanar till folkmord på alla icke troende, och man utlovar i koranen även belöning i himlen, är detta acceptabelt. Det är ju en religion. Men ånyo – svensk lag står över religion.


Så vad menar jag då med ”Ta bort bladet från munnen”? Jo, helt enkelt att det spelar ingen som helst roll vad vilka förespeglingar en person har för att begå ett brott enligt svensk lag. Ett brott är ett brott. I det specifika fallet är det så att hänvisning till islam, koranen eller skoskav spelar ingen roll, det legaliserar inget. Med dessutom är det ju bara att lägga ihop rena fakta i form av självmordsbombare, terroristhandlingar, omskärelser, en olaglig bok som heter koranen (och är 1400 år gammal), rabiat kvinnosyn, månggifte, barngiftermål o.s.v. så borde varje normalfuntad person fatta att denna skrift är direkt olaglig. Ta bort bladet från munnen och skriv det.

Eller kanske är det så att det finns en religion, bar en, som inte får kritiseras eller ifrågasättas?
Så var är journalistiken? Man blundar och skriver enligt PK-instruktionerna. Man blockerar kommentarer och blogglänkningar.

Ta mod till dig lille journalist. Sluta skriva om färgvalet på Silvias skor, eller att Fjuppelby slog Knäsfibbla i innebandyns division 4.  Skriv om de stora problemen vi har i samhället. Ta bladet från munnen!

1 kommentar:

Robin Shadowes sa...

Såg just ett sådant exempel på anti-nyheter för några timmar sedan på Facebook. Fick en länk till Aftonhoran som hade stor snyftartikel om att Kikki Danielssons hund hade gått bort. Men vilka som låg bakom attentatet i Malmö teg dom om. Tidningen som är så bra att man måste höja priset, enligt Helin.