lördag 15 september 2012

Det här med ensamkommade flyktingbarn


Jag kom nyss på en lysande idé när det gäller åldersbestämmandet av ”ensamkommande flyktingbarn” . Som alla vet finns en åldersgräns på 18 år från att vara barn till vuxen. Men vad spelar den faktiska 18-årsdagen egentligen för roll?

Saken är ju den att man kan sätta en åldersgräns för när man är vuxen eller barn. Något mellanting finns inte. Tonåring eller ungdom finns inte.

 Men saken är ju den att vi alla har en biologisk och ostoppbar klocka. När det då gäller att skilja ut barn från vuxna har vi pubertet. Den som inte har gått igenom puberteten är vuxen, och den som inte har det är barn.

Förbannat enkelt och elegant, eller hur? Identitetshandlingar har alla ”ensamkommande” dessutom tappat eller blivit stulna, så varför förlita sig på utsagor och en massa påhittade historier? Jag vet inte hur många bilder jag sett på barn som jag förmodar är snarare 30 år än 17.

Utvecklat könsorgan, könshår, då är man vuxen, inget snack.

Sådär 99% av alla ensamkommande flyktingbarn är dessutom manliga. Har de då hår runt snoppen eller ett utvecklat könsorgan är de inte barn. Skitenkelt. Vill de inte visa snoppen för en läkare skickas de hem.


1 kommentar:

Anonym sa...

Varför inte gå på längden i stället? Är du längre än en och tjugo (1.20 m) så är du inte ett barn.
Visserligen skulle några dvärgar och pygméer slinka igenom, men de flesta falska "baaarnen" skulle sållas bort.