söndag 9 september 2012

Kriminella invandrare! Skjut inomhus på natten.


Man slås ofta över hur enkelspåriga journalister är och hur lite de kan. Denna bild från DN är ett typiskt exempel.För det första är det definitivt inte en kula, utan en hylsa på bilden.Det ser ut som en hylsa från en 0.22:a, alltså salongsgevär eller så.

För det andra är rubriken ett skämt ”Fler skott utomhus på dagen”…det spelar väl ingen som helst roll vilken tid på dygnet kriminella skjuter på varandra. Eller vill man mena att skottlossningar har blivit vanligare dagtid, och detta i sig har ett nyhetsvärde? Förr sköt kriminella på varandra nattetid, men nu gör man det dagtid, vilket inte är bra.
Sedan kommer texten ”Någon oskyldig kommer att träffas”. Visst är det fantastiskt? Det är tydligen accepterbart att kriminella gäng finns, att de får ha uppgörelser, men bara under förutsättningen att ingen ”oskyldig” kommer till skada. Välkommen till Sverige 2012! Vad skiljer detta resonemang från gangstertidens Chicago?
Journalisten tycker alltså att uppgörelser med skjutvapen är kanske lite olagliga, som en fortkörning, felparkering eller så. Men om de är av nöden påkallade ska de ske inomhus och nattetid. Då är det ingen risk för att någon ”oskyldig” skadas.

Ursäkta, men jag måste ha missat en del i den nysvenska lagboken. Jag vill minnas att Beatrice Ask, snackade om hårdare regler för vapeninnehav, men det var kanske fel.

Att göra någon som helst koppling till att vi snackar om invandrargäng är givetvis tabu i pressen. Ej heller tillåts blogglänkningar eller kommentarer till artikeln, som vanligt. Censuren är påslagen enligt order från ovan. Så vi får väl ”läsa mellan raderna” som medborgarna i DDR.

Inga kommentarer: