torsdag 20 september 2012

Fuktskador


Jaha, inget nytt under solen i denna artikel. Ullenhag använder den vansinniga politik man fört och för som argument för att fortsätta med den vansinniga politiken och givetvis ösa mer pengar ur skattekistan för att sopa igen spåren och vrida sig som en ål och undvika de fundamentala problemen.
De problem som nu är uppenbara och har varit uppenbara för alla som inte lyssnat på sjuklöverns svammel, ska sopas över med, och jag citerar;

Ministern lovar mer stöd till barnen” (rubrik), ” Vi måste hitta andra sätt att kombinera vuxenutbildning, praktik och lärlingsutbildning”, ” Vi har ingen samlad bild av den enkla anledningen att detta i huvud­sak är ett kommunalt åtagande.”, ” Vi har underskattat svårigheterna för de ensamkommande tonåringarna att komma i fatt i skolan”, ” –I den här budgeten har vi tagit några steg. Vi kommer att behöva göra betydligt mer.”, ” –Vi kommer att behöva göra mer för att de här ungdomarna ska få med sig grunderna. Jag är beredd att vända på nya stenar.”, ”  Flyktingbarnen är socialt utsatta, men de har sällan sociala problem.

Vilken världsklass i ordbajseri! Givetvis får man varken kommentera artikeln eller länka till den. Att det finns hundratusentals människor i detta land som har ”yttrande och tryckfrihet”, som kan och vill kommentera artikeln struntar tidningen i. Censur helt enkelt. Ullenhags svammel får stå oemotsagt, eftersom det är PK, samt fullt av nysvenska. Jag skulle utan vidare kunna yxa vartenda påstående, för att inte tala om spenderbyxorna med skattepengar han har på sig. Det finns tydligen ingen botten på fickorna. Sex års helt vansinnig invandrings/flyktingpolitik och en total avsaknad av integrationspolitik leder givetvis till den nu uppkomna situationen.
Men de tankar som slår mig, och då är jag inte efterklok, eftersom jag påtalade detta för länge sedan när jag började blogga, är två:

-       För det första snacket om att Sverige behöver invandringen för att vi har så många gamla och 40-talister som gått i pension. Arbetskraftsinvandring och hela baletten om välutbildade invandrare körde man med. Idag är det så att svensk åldringsvård är usel, pensionerna larvigt låga, och personer som levt och arbetat hela sitt liv har det sämre än de som kommer hit idag som s.k. flyktingar. Vi vet vidare att Ullenhag och Billström sätter sprätt på 10-tals miljarder varje år (om tiotals räcker), samt att varje ”ensamkommande flyktingbarn” kostar minst 1.2 miljoner per år, och det dröjer minst 10 år innan detta ”barn” kommer i arbete. Nu kommer givetvis barnets anhöriga åxå, med transport betald. Hur kan man motivera detta handlande för svenska pensionärer?

-       För det andra, och det är en liknelse som jag kört med förut. Om badkaret rinner över för att bottenploppen är i och kranen står vidöppen, vilken är då den första åtgärd en normalfuntad person gör? Stänger kranen, drar ut bottenploppen till dess nivån i badkaret är lämplig, eller som Ullenhag antagligen gör hemma – låter kranen stå vidöppen, ropar på fler som ska hjälpa honom torka på golvet, emedan han berättar hur livsgivande och viktigt vatten är. Sorry Ullenhag, balkarna under huset har redan blivit ordentligt fuktskadade. Snart och om detta får fortsätta blir det röta i dem, då kan du riva hela huset. Tack så förbannat mycket!  Hade jag kunnat sticka från huset hade jag gjort det…

Inga kommentarer: