tisdag 18 september 2012

Lite "tjafs" bara


Här har DN undersökt hur det gick för ”flyktingbarnen” som kom hit för 6 år sedan. Märkligt nog rasade nyheten ner på aktualitetslistan avsevärt under dagen. Innehållet är ju inte direkt PK, och därför är det faktiskt konstigt att den ens finns kvar. Vidare innehåller artikeln inga eller få jämförelser med befolkningen som helhet, och definitivt inte motsvarande ungdomar med svensk bakgrund.

Men vi har ju ett antal år itutats om ”berikare”, ”nybyggare” och så vidare. För en massa år sedan försökte man slå i oss att det var högutbildade personer som var eftertraktade på arbetsmarknaden. Det är ganska uppenbart att efter dessa sex år är inte fallet, och det vore intressant med en kalkyl på hur mycket varje av dessa ungdomar hittills kostat samhället i genomsnitt. Hittills är det definitivt inte en ekvation som går ihop. Tittar man på inkomst t.ex. hade 40% inte taxerat någon inkomst. Vi kan alltså räkna med noll. 72 hade en inkomst mellan noll och 100.000, samt 28 st mellan 100 – 200.000. Men här luras man med statistik - inom de olika kategorierna man valt är det givetvis ingen normalfördelning, vilket man luras tro. Det betyder alltså att snittlönen inte är 50.000 resp. 150.000, i de två valda kategorierna, utan snittet ligger säkert långt därunder. Sannolikt är det en logaritmisk kurva, och det hade varit mycket ärligare att rapportera snittlönen för alla, i stället för att dela in i kategorier.
Anledningen till att man inte gör det är givetvis att alla skulle inse att ingen kan leva på det låga beloppet. 200.000 betyder en månadslön på knappt 17.000.


Men det intressanta är att fråga sig vad dessa hittills kostat oss skattebetalare. Alla vet att det varken var barn eller flyktingar 2006, men det är en annan historia. Vi vet att varje, ja varje, s.k. ensamkommande flyktingbarn kostar minst 1.2 miljoner varje år. 2006 var det alltså 316 som fick asyl i Sverige och det är vad DN:s artikel handlar om och allt man presenterar är mycket skrämmande, (fast jag struntar i hur många som är gifta).

Hittills i år har 2497 sökt asyl, hur många som får asyl vet jag inte men det lär överstiga 316. Så säg att 2000-2500 kommer att beviljas asyl under 2012. Låt oss sedan multiplicera det med 1.2 miljoner.

Men visst ja…det var ju bara ”ensamkommande flyktingbarnen”, sedan finns det ju vanliga flyktingar åxå, kvotflyktingar och anhöriginvandrare.

Ok DN, här har vi frukterna från den sanslösa invandringspolitiken i sitt sköte. Vansinnet har bara tilltagit, och det multikulturella samhällets paradis låter tydligen vänta på sig. Men inte om man med detta menar, kriminalitet, gängbrottslighet, ”utanförskap”, katastrofala skolresultat, våldtäkter, och annat som uppenbarligen är direkta följder av berikningen.

DN har givetvis stängt av blogglänkningarna. ”Det blir bara en massa tjafs”, för att citera en brevkonversation jag hade med DN om detta.
Kommentera artikeln – glöm det.

Visst är det märkligt? En kostnad för samhället på minst 50 miljarder (regeringens egen utredare för några år sedan), är ”tjafs”, och inget för medborgarna ens att kommentera. 

Inga kommentarer: